Siirry sisältöön

UUTISET

30.3. Loimu ryösti kotiedun välieräavauksessa

Lentopallon Mestaruusliigan välierissä vastakkain iskevät runkosarjan kakkonen Akaa-Volley ja kolmonen Raision Loimu avasivat keskiviikkoa kotiedun omanneen Akaa-Volleyn kotikentällä. Loimu ryösti vaihtelevien vaiheiden jälkeen 2-3 () vierasvoiton ja lähtee lauantaina kello 18:00 iskettävään toiseen osaotteluun Raisiossa johtoasemasta. Paikka finaaliin aukeaa jommallekummalle kolmella voitolla. Voitto oli Loimulle kauden ensimmäinen Akaa-Volleysta ja nyt oranssi-paidat ovat voittaneet kaikki liigajoukkueet vähintään kertaalleen.

Akaa-Volleyn lähtökohdat otteluun olivat haastavat. Pudotuspelimaailmaan kuuluvat poissaolot kiusasivat isäntiä, kun Loimun jo puolivälieräsarjan alussa kokema flunssa-aalto oli kaatanut isänniltä pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle Greg Pettyn, Nico Nurmesniemen ja Saku Tuomivaaran. Ali Fazli kävi kentällä vain kaikkein tärkeimmillä hetkillä. Uutena pelaajana Akaa-Volleyn kokoonpanoon nousi päävalmentaja Olli Kunnari, eli yksi kaikkien aikojen suomalaisista mieslentopalloilijoista. Loimulla Esko Vuorinen palasi kokoonpanoon, muttei pukenut vielä liberon asua päälleen, vaan seurasi vaihtopenkiltä yleispelaajan paidassa, kun Eemeli Kouki ja Aatu Kulmala pelasivat vuorotellen liberona.

Ottelun alku oli Loimulta hermostunutta peliä. Verkon toisella puolella ollut hieman ennakoidusta poikennut kokoonpano näytti sekoittavan Loimun konseptia enemmän kuin Akaa-Volleyn. Tai ehkä se oli hermostuneisuutta, sillä kyseessä oli varsin monen loimulaisen ensimmäinen ottelu välierämaailmassa.

• Ei mennyt peli suunnitelman mukaan, kun Akaa tuli poikkeuksellisella miehistöllä kehiin. Mutta saimme kuitenkin jollakin tavalla pelistä kiinni ensimmäisen erän jälkeen. Jokela on luonnollisesti meille tärkeä lenkki, mutta onneksi hän saa hyvin tukea muilta, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Avauserä oli hienokseltaan isäntien hallintaa iranilaisen Mohammadreza Beikin vahvan ja itsevarman esityksen myötä. Akaa-Volleyn ollessa jo eräpallotilanteessa, pyristeli Loimu vielä parin pisteen päähän, mutta lopulta hyvän ottelun pelannut keskipelaaja Sauli Sinkkonen iski erälle päätöksen. Toiseen erään Loimu sai vahvemman alun ja tilanteessa 9-15 Akaa-Volley oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä. Pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemin 1-1 Väinö Rahkon ässän saattelemana.

Kolmas erä oli jälleen hermoilua Loimulta Joonas Jokelaa lukuunottamatta. Loimu nousi 19-15 aikalisänsä jälkeen vielä parin pisteen päähän tilanteessa 24-22, kun Janne Pyhäjärven syöttövaihto ja erinomainen puolustuspallo siivittivät Loimun kiriä. Lopulta kiri jäi kuitenkin vajaaksi, kun Sinkkonen toimi jälleen erän päättäjänä. Neljäs erä oli alusta alkaen Loimun hallintaa. Edes Ali Fazlin kentälle ottaminen ei muuttanut kurssia, vaan ratkaisu siirtyi viidenteen erään. Ratkaisuerään Loimu otti napakan 0-3 alun eikä johtoasemastaan sen jälkeen enää erän aikana luopunutkaan. Loimun ratkaisupelaaja viidennessäkin erässä oli vahvan ottelun joukkueen johtohahmona pelannut Jokela, jolle kirjattiin lyhyeen erään kuusi pistettä tehoin +6.

Koko ottelun paras pistemies oli isosta passimäärästä hyvin jaksanut Jokela 35 pisteellään. Teholukemaakin kelpaa esitellä, sillä se oli +28. Verkon toisella puolella Fazlin saappaisiin hypännyt Joel Itänen pelasi hänkin erittäin hyvän ottelun tehden 24 pistettä tehoin +17. Vahvasti aloittanut Beik teki lopulta kokonaisuudessa vaan 15 pistettä ja miehen itsevarmoja tuuletuksia nähtiinkin pelin edetessä jatkuvasti vähemmän. Torjunnat Loimu vei 13-10 ja hyökkäysprosenteissa Loimu oli vähän Akaa-Volleyta parempi. Vastaanotossa ja syötössä ei syntynyt suuria eroja.

• No, eihän tässä nyt viimeaikoina ole paljoa harjoittelemaan ehtinyt, mutta ei tässä mitään hätää. Kolme erää oli meiltä hyvää peliä. Noissa kahdessa hävityssä Akaa syötti hyvin ja sai himmattua meidän hyökkäyksen, sanali Jokela ottelun päätyttyä.

Ottelusarjan toinen näytös on lauantaina Raisiossa, kun Loimu lähtee hakemaan toista voittoa täpötäyteen tulevan Kerttulan liikuntahallin kuumassa tunnelmassa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 18:00 ja sinne on tulossa Loimun vieraaksi keskiviikkona ringeten SM-kultaa voittaneen RNK:n joukkue.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste