24.11. Täydet pisteet mukaan Rovaniemeltä – neljäs voitto putkeen

Loimu teki keskiviikkona pikavisiitin Rovaniemelle ja saalisti sieltä mukaansa täydet kolme sarjapistettä makoisalla 1-3 (17-25, 23-25, 25-22, 21-25) voitolla. Voitto oli Loimulle neljäs putkeen ja sen myötä raisiolaiset nousivat sarjataulukossa kuudenneksi. Vaikkei Finnair halunnutkaan tehdä oranssimustien kanssa kaupallista yhteistyötä, niin mainittakoon, että päivän pelireissu Rovaniemelle oli onnistunut. Loimun joukkue lähti matkalle keskiviikkona aamulla Turusta, oli iltapäivällä Rovaniemellä ja lähti vastaavalle kotimatkalle heti pelin jälkeen.

Vieraat olivat vahvoja heti ottelun alusta ja vei avauserää alusta alkaen. Sama meno jatkui ottelun toisessa erässä eikä kotijoukkueella ollut juuri sanan sijaa ennen pitkää erätaukoa. Sen jälkeen kentälle saapui sisuuntunut kotijoukkue, joka vei niukalla erolla kolmannen erän nimiinsä. Neljäs erä sen sijaan oli taas Loimun hallintaa alusta alkaen eikä sen voittajasta ollut isosti epäselvyyttä. Loimulle suht nopea voitto oli helpottava täysien sarjapisteiden lisäksi myös paluulennolle ehtimisen kannalta.

Yksi ottelun ratkaisutekijöistä oli Loimun parempi vastaanotto- ja puolustuspelaaminen, joita johti liberopaitaan pukeutuneena kapteeni Väinö Rahko. Loimu puolusti ottelussa lähes tuplamäärän kotijoukkueeseen verrattuna ja päätti myös puolustuksen jälkeiset hyökkäykset kotijoukkuetta tehokkaammin. Vastaanotossakin vieraat olivat tilastojen mukaan isäntiä edellä.¨

Ottelun loppuhetkillä loimulaiset kokivat huolestuttavia hetkiä, kun Rovaniemeltä avustavaksi huoltajaksi mukaan saatu Juha Poikela joutui jääpussin kanssa tositoimiin viimeisen erän tilanteessa 15-21, jolloin keskitorjuja Tayeb Einisamarein joutui jättämään kentän hyökkäyshypystä alas tullessa syntyneen kivun vuoksi. Hänen paikkansa kentällä otti Eetu Kulmala, mutta sijaiskeskitorjujan loppuerä kului vaihtopenkillä, kun rotaatio kierähti juuri loukkaantumishetkellä niin, että hän meni syöttövuoron kautta takakentälle. Einisamarein matkaa Turussa jatkotutkimuksiin ja vaivaan hankintaan tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Ottelun paras pistemies oli isäntien hakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 28 pistettä tehoin +20. Loimulaisista yleispelaaja Kristaps Smits teki 20 ja hakkuri Ali Fazli 18 pistettä. Toisella yleispelaajan tontilla Sebastian Pozo Hernandez tehtaili 14 pistettä.

Katso myös: Tilastot