1.12. Loimulle jälleen täydet pisteet derbystä

Loimu ja Tuto Volley iskivät kauden toisen paikalliskamppailun keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa. Joukkueet lähtivät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista, sillä Loimulla oli alla neljä peräkkäistä voittoa ja Tutolla vastaavasti neljä tappiota. Päivän Turun Sanomatkin ennakoi ottelua otsikolla ”Jääkylmät toverit ja hehkuva Loimu tänään Kupittaalla”.

Ottelun alku näytti kuitenkin ihan muulta. Loimun pelaajat olivat jäässä ja Tuto hallitsi kenttätapahtumia Eemeli Koukin johdolla. Loimun pelaajat näyttivät olevan vähän ihmeissään viime ottelussa Rovaniemellä loukkaantuneen Tayeb Einisamareinin poissaolosta. Loimu ei saanutkaan ottelun avauserään yhtään torjuntaa. Eikä oikeastaan vaimennuksiakaan eikä torjunta myöskään ohjannut hyökkäyksiä puolustuksen käsiin. Loimu pysyi kuitenkin pelissä jokseenkin mukana Kristaps Smitsin ansiosta.

Ottelun toinen erä alkoi Loimun komennossa, mutta tilanne kääntyi nopeasti Tuton johtoasemaan Tatu Vuorenmaan syöttövuorolla. Loimun vaikeuksissa ollut vastaanottopelaaminen sai ryhtiä Eetu Kulmalan takakenttäkierroksen aikana ja siitä sekä passarivaihdosta alkoi Loimun ryhtiliike toisessa erässä. Loimu pääsi ensimmäisenä eräpalloon, kun kuusikkoon päässyt keskitorjuja Aatu Vihola tuuletteli torjuntapistettä. Erä ei kuitenkaan ratkennut niin helpolla, vaan se jatkui pitkälle jatkopalloille. Lopulta pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa, kun Kristaps Smits pamautti voimalla ässäsyötön Kupittaan parkettiin.

Ottelun loppuun asti Loimun passarina jatkanut Mauri Kurppa toi Loimun otteisiin rauhallisuutta, mikä oli Turun keskiviikkoillassa tarpeen. Kolmas ja neljäs erä olivat koko ajan lievää Loimun hallintaa eikä vierailla ollut suurta hätää, vaikka isännät välillä iholle pyrkivätkin. Edes Loimun syöttövuoroilla hämmentäviä illan viimeisiä hitaita soitellut DJ ei saanut ottelu rytmiä sekoitettua, vaan Loimu pääsi juhlimaan toistamiseen puhdasta pistesaalista paikallisottelusta. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 1-3 (25-21, 28-30, 19-25, 21-25).

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin isänniltä ansaitusti Eemeli Kouki ja vierailta Kristaps Smits. Loimun palkinnon olisi toki voinut ojentaa myös Mauri Kurpalle, joka oli selkeä muutoksen tuoja Loimun otteisiin. Ottelun paras pistemies oli tahmean alun jälkeen hyvään lentoon vertynyt Ali Fazli, joka teki tällä kertaa 24 pistettä. Kristaps Smits jäi hänestä kolmen pisteen päähän. Keskipelaajista Vihola kirjautti kolme pistettä ja Eetu Mäki kymmenen hyvällä 70% hyökkäysteholla. Tuton puolella Eemeli Kouki teki 16 ja hakkuri Tino Vuori 14 pistettä. Tuton päävalmentajana toimi Ruslan Zhbankovin poissa ollessa poikkeuksellisesti Loimun vuonna 2001 mestaruuteen valmentanut Juha Lönnqvist.

Sarjataulukossa kuudenneksi noussut Loimu hakee seuraavaksi jo kuudetta voittoa putkeen kotisalissa keskiviikkona 8. joulukuuta, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Raisioon vierailulle.

Katso myös: TilastotValokuvia