Siirry sisältöön

UUTISET

24.4. Jälleen oma huippulupaus liigapelaajaksi Loimussa

Koronasta huolimatta seuraavaan lentopallon Mestaruusliiga- kauteen valmistautuva Raision Loimu on jatkanut kotimaisten huippulupausten kiinnittämistä joukkueen perustaksi. Viime viikolla julkaistujen Tomi Saarisen jatkosopimuksen ja Sebástian Pozo Hernándezin sopimuksen jatkoksi Loimu solmi nyt pelaajasopimuksen niin ikään aivan Suomen kirkkaimpien lentopallolupausten joukkoon kuuluvan Aleksei Zhbankovin kanssa. Yhden vuoden sopimuksen tehnyt nuorukainen täyttää kesällä 17 vuotta ja pituutta hänellä on jo 204 senttiä.

Zhbankovista tulee toisen polven liigapelaaja, sillä hänen isänsä Ruslan Zhbankov saapui Suomeen ja Loimuun syksyllä 2000 ja juhli oranssipaidassa Suomen mestaruutta heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Menestyksekkään pelaajauran jälkeen Ruslan Zhbankov jäi perheineen asumaan Raisioon, jossa Ruslan myös aloitti valmentajan uransa. Aleksei Zhbankov ottaa Loimussa käyttöönsä isänsä aiemmin käyttämän pelinumeron 7.

Huipputasolle nouseva nuorukainen on saamastaan mahdollisuudesta innoissaan:

”Tulen Mestaruusliigan mielelläni. Tavoitteena on ottaa heti aloituskuusikon paikka joukkueessa ja kehittyä pelaajana edelleen. Tavoitteet lentopallossa on olla paras mahdollinen pelaaja, mikä itse voin olla.”

Isänsä tavoin keskipelaajana omimmillaan oleva Aleksei pystyy pelaamaan myös hakkurin tontilla. Hän on Suomen suurimpia lentopallolahjakkuuksia ja nuorten maajoukkueen kapteeni, vaikkei olekaan siirtynyt opiskelemaan Kuortaneelle nuorten maajoukkueen valmennuskeskukseen.

Aleksei on Loimun oman juniorikoulun kasvatti, joka on pelannut Loimun junioreiden ja miesten alasarjajoukkueiden lisäksi Maskun Katajan junioreissa sekä kaksi kautta Turun Tovereiden väreissä miesten ykkössarjaa isänsä valmennuksessa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös