Siirry sisältöön

UUTISET

7.5. Ruotsin maajoukkuevalmentaja Loimun peräsimeen

Loimun ensi kauden joukkue on saanut yhden tärkeimmistä palasistaan, kun uuden päävalmentajan kanssa on allekirjoitettu sopimus. Loimua viime kaudella luotsannut Kasper Vuorinen on ottamassa viime kaudella alkaneella valmentajan urallaan päämäärätietoisesti seuraavia askeleita. Naisten maajoukkueen apuvalmentajana toista vuotta toimiva Vuorinen on lähellä sopimusta ulkomailta ja Loimun uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella 39-vuotias Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

  • Selvitimme taustoja useammasta lähteestä ja palaute oli erinomaista. Olemme olleet hänen kanssaan yhteyksissä jo aiempinakin vuosina, joten on hienoa että nyt saatiin palaset paikoilleen. Dalqvist on vaativa valmentaja ja hän tehnyt töitä myös nuorten kehittäjänä. ”Kappe” teki hyvää työtä viime kaudella ja ”Perra” jatkaa siitä nyt, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Dalqvist on toiminut urallaan aiemmin päävalmentajana Ruotsin nuorisomaajoukkueissa sekä 2017-2019 kahden kauden ajan Hylten joukkueessa Ruotsin pääsarjassa. Pääsarjakaudet päättyivät Ruotsissa kultaan ja hopeaan. Ennen päävalmentajakausia hän toimi apuvalmentajana Saksassa naisten Bundesliigassa sekä kolmen kauden ajan Japanin V-liigassa Tommi Tiilikaisen nykyään valmentaman Toyoda Gosein joukkueessa legendaarisen ruotsalaisvalmentaja Anders Kristianssonin alaisuudessa.

  • Olen tosi tyytyväinen tästä sopimuksesta. Olen kuullut paljon hyvää Loimusta sekä seurassa pelanneelta Viktor Lindbergiltä että muiltakin. Meillä on tällä hetkellä nuori ja lahjakas runko koossa, jota lähdetään kehittämään kohti liigan huippua. Minulla on kokemusta sekä pitkän tähtäimen nuorten kehittämisestä että lyhyemmän tähtäimen joukkueen tehojen ulosmittaamisesta, kertoi Ruotsista tavoitettu Dalqvist.

Suomeen tulo on Dalqvistille tavallaan myös paluuta juurille. Hän on täysin ruotsalainen, mutta isoäiti on aikoinaan muuttanut siskonsa kanssa Suomesta sotalapsena Ruotsiin. Dalqvist asuu tällä hetkellä Falköpingissä Etelä-Ruotsissa.

  • Olen seurannut Suomen liigaa erityisen tarkasti Viktorin pelatessa Loimussa, mutta muutenkin. Japanista minun joukkueesta Suomeen lähtivät aikoinaan sekä Taichiro Koga että Taichi Kawaguchi, joiden kanssa olin yhteyksissä kun he pelasivat Suomessa. Olen aloittanut jo viime kauden videoihin ja tilastoihin paneutumisen niin meidän joukkueen kuin muidenkin osalta, päätti Dalqvist innostuneesti.

Loimun joukkueen valmennustiimissä jatkavat apuvalmentaja Mika Rantanen, tilasto- ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala sekä joukkueenjohtaja Pipsa Tenhunen. Pelaajasopimuksia Loimulla on koossa tällä hetkellä seitsemän kappaletta ja lisää pelaajia kartoitetaan yhteistyössä uuden päävalmentajan kanssa.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös