25.1. Otteluraportti: Loimu nousi sillasta voittoon trilogian toisessa kohtaamisessa

Otteluraportti tulossa..

Raision Loimun ja Vantaa Ducksin tammikuun lopun trilogian toinen näytös tarjosi ensimmäiseen tapaan vaihtelevia vaiheita ja Loimun voiton viidennessä erässä. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (19-25, 17-25, 25-22, 25-16, 16-14).

Loimun hakkurin paikan otti Windson Ferreiran sopimuksen purettua haltuunsa Blake Leeson. Uuteen rooliin tutustuminen kesti hetken, mutta ottelun edetessä jenkki pääsi hyvään vauhtiin ja ensi esiintyminen oli kokonaisuudessaan lupauksia antava. Muita oranssimustia onnistujia olivat keskitorjuja Trent O’Dea ja pelin käännekohdassa vaihdosta kentälle astellut passari Tomi Saarinen.

• Me ollaan oltu tässä myllerryksessä ja mun mielestä meillä alkoi nyt oikeastaan uusi kausi muutama päivä sitten. Kun yksi palanen kuusikosta lähtee, niin kaikki muuttuu. Ducks pelasi mun mielestä hyvin ja oli lähellä että he olisivat vieneet tämän 3-0, mutta onneksi saatiin pidettyä peli hengissä ja sen jälkeen vähän parannettiin, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli vieraiden heiniä. Loimu ei päässyt ensimmäisissä erissä edes kahteenkymmeneen pisteeseen ja tehtaili pisteitä liian paljon vastustajan hyväksi omilla virheillään. Ducksin avainpelaajia olivat keskitorjujat Tommy Carmody ja Lauri Lehtonen sekä hakkuri Bojan Strugar.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu vaihtoi passariksi Tomi Saarisen, joka löysi kuumat pelaajat tällä kertaa Joel Laaksoa tehokkaammin. Kolmannen erän ratkaisupalloissa Saarinen nousi esiin myös torjumalla Bojan Strugarin ja esittelemällä sen jälkeen kitarisansa Kerttulan yleisölle. Neljännen erän ratkaisi Kasimir Vuorinen syöttövuorollaan, joka mursi Ducksin selkärangan venyessään tilanteesta 19-14 tilanteeseen 23-14 asti. Viides erä oli tasainen alusta loppuun asti, mutta Loimu oli piirun verran vahvempi ratkaisupalloissa. Loimulaiset pääsivät tuulettamaan voittoa jatkopalloilla Strugarin hyökkäyksen päätyessä rättiin.

• En saanut mitään erityisiä ohjeita kolmanteen erään kentälle tullessani. Pelasin vaan ja sillä tavalla se tuli kotiin. Me alettiin pelaamaan joukkueena paremmin ja saatiin torjuntoja ja puolustuksia. Myös keskeltä päästiin hyökkäämään paremmin. Blaken kanssa ei olla vedetty laidasta kuin muistaakseni yksi treeni, mutta se meni ihan hyvin. Ei muuta kuin sokkona palloa sinne päin niin kyllä se poika mätki alaspäin sitä palloa, kehui ottelun kääntäjiin kuulunut Tomi Saarinen.

Ottelun parhaat pisteet takoivat Loimun hakkuri Blake Leeson ja keskitorjuja Trent O’Dea, jotka tekivät 21 pistettä mieheen. Ducksin hakkuri Bojan Strugar teki yhden pisteen vähemmän. Myös vieraiden tuore vahvistus keskipelaaja Tommy Carmody oli tehokkaalla pelipäällä tehden 15 pistettä. Loimu ja Ducks kohtaavat tammikuun lopun trilogian viimeisessä näytöksessä jo keskiviikkona Vantaalla.

KATSO MYÖS: TilastotOttelun positivisin ja energisimmät pelaajat