25.9. Loimun kenraali jätti kysymysmerkkejä

Raision Loimun ja Tuto Volleyn Mestaruusliiga-kauteen valmistava viimeinen harjoitusottelu jätti hieman kysymysmerkkejä ilmaan etenkin kotijoukkueen osalta. Loppunumeroiksi kirjattiin vieraiden 1-3 (20-25, 18-25, 25-23, 20-25) voitto. Valmentaja Aitor Barreroksella on vielä vähän alle viikko aikaa saada muissa harjoitusotteluissa lupavia otteita esittäneen kotijoukkueen peli uomiinsa ennen lokakuun ensimmäisenä päivänä, eli ensi viikon perjantaina, Raisiossa iskettävää sarja-avausta. Tuohon avausotteluun saapuu vastustajaksi kenraaliharjoituksen tapaan sarjanousija Tuto Volley.

Ottelun alku oli Loimulta hapuilevaa uusina pelaajina avaukseen päässeet Kristaps Smits ja Tayeb Eini eivät löytäneet yhteistä säveltä passari Tomi Saarisen kanssa ja vastaanotto oli vaikeuksissa Tuton edellistä harjoitusottelu vahvemman syöttöpelin kanssa ottelun alkumetreiltä asti. Tuto vei ensimmäisen erän nimiinsä, mutta Loimu johti toista mm. numeroin 16-12 ja 17-16, mutta Einari Koiviston lähes kymmenen syötön pituinen putki käänsi toisenkin erän vieraille.

Kolmanteen erään vaihdosta kentälle päässyt Loimun uunituore kapteeni Väinö Rahko voitti erän lähes yksinään. Passariksi tullut Mauri Kurppa ruokki kapteeniaan tehokkaasti. Kolmannen erän loimulaisittain negatiivisin hetki oli hakkuri Ali Fazli vaihtopyyntö polveaan pidellen. Neljäs erä oli jälleen selvästi Tuton, vaikka pelin edetessä vähän lämmennyt Smits laittoikin kapuloita rattaisiin.

Ottelun paras pistemies oli Tuton hakkuri Koivisto. Hän tehtaili 25 pistettä tehoin +16. Häntä säestivät yleispelaajat Tuomas Siirilä, kaksi erää pelannut Ossi Rumpunen sekä pre-seasonin parhaan ottelunsa pelannut keskitorjuja Tatu Vuorenmaa. Loimun puolella suuriman pistesaaliin keräsi vähän reilu pari erää pelannut hakkuri Ali Fazli, jolle kirjattiin 14 pistettä. Muista loimulaisista Sebastian Pozo Hernandez teki 11 ja Väinö Rahko 10 pistettä.

Kenraaliharjoituksen jättämiä Loimun pelillisiä kysymysmerkkejä olivat aiemmista peleistä hieman takapakkia ottanut yhteispeli sekä vastaanotto- ja torjunta-/puolustuspelaaminen. Ja yksilötasolla tietysti hyvän pre-seasonin pelanneen hakkuri Fazlin polvi.

Harjoitusottelut on nyt paketoitu ja perjantaina 1.10. isketään jo Mestaruusliigan sarjapisteistä Kerttulan liikuntahallissa. Tervetuloa sankoin joukoin lehtereille mielenkiintoiseen paikalliskamppailuun!