26.10. Loimun voittoputkelle jatkoa sarjakakkosen kustannuksella

Kahden ottelun voittoputkeen viime viikonloppuna päässyt Raision Loimu sai perjantaina Kerttulan liikuntahalliin Raisioon vastustajakseen Ettan Oulusta, jolla oli päällä viiden ottelun voittoputki. Sarjan kärkeen noussut Etta ei kuitenkaan mahtanut hyvin pelissä mukana eläneen kotiyleisön edessä hurmioituneelle Loimulle ja Samuli Kaislasalolle mitään, vaan Loimu venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla oululaisten putken. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 (25-22, 18-25, 25-21, 25-19).

Ottelun avauserä oli Loimun hallintaa alusta lähtien. Etta sortui lukuisiin virheisiin ja helpotti niillä isäntien pelaamista. Valmentaja Olli Kuoksan hakkurivaihto piristi hetkellisesti Ettaa ja vieraat nousivatkin tasoihin tilanteeseen 14-14 Antti Ronkaisen ässäsyötöllä. Loimu nousi kuitenkin nopeasti takaisin kuskin paikalle ja piti paikkansa erän loppuun asti. Avauserän erikoisuuksia oli se, että kotijoukkueen maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo teki avauspisteensä vasta 31. pallorallin päätteeksi.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui, eli Kuoksan protestoiintiin päätuomari Ari Rinteen käsittelylinjasta. Kuoksa saikin katsella keltaista korttia heti toisen erän ensimmäisen pallorallin jälkeen. Etta oli toisen erän herra ja hidalgo. Vieraiden parantunut syöttöpeli vaikeutti Loimun peliä kaksi erää pyörittäneen Tomi Saarisen työskentelyä. Vahvan syöttöpelaamisen lisäksi vaihdosta irti päästetty Jokela oli toisen erän hahmoja. Ratkaisun makua oli ilmassa viimeistään siinä vaiheessa, kun Antti Ronkainen pommitti ässäsyötöllään Loimun Ossi Rumpusen vaihtoon. Kapteenin korvasi viime viikonloppuna pistetilinsä Mestaruusliigassa avannut Väinö Rahko.

Kolmannesta erästä muodostui ottelun kiihkein ja samalla se oli myös kotivoiton kulminaatiopiste. Pelin intensiteetti nousi uudelle tasolle niin kentällä kuin sen laidallakin, kun myös valmentajien välillä alkoi kipinät ja kommentit lentämään. Loimun passarin paikan otti Kasper Vuorinen ja hän sai yhteyden hakkuri Samuli Kaislasalon kanssa toimimaan. Erä oli edennyt vasta tilanteeseen 10-8, kun Kuoksa oli kuluttanut jo molemmat aikalisänsä. Se ei kuitenkaan estellyt valmentajavelhoa anelemasta verkkotuomarilta kolmatta aikalisää myöhemmin erän aikana. Voiton mahdollisuuden Ettalle tarjosi erinomaisesti toiminut vastaanotto, mutta muilla osa-alueilla Loimu jyräsi vieraita vahvemmin. Loimun tilanne näytti haastavalta, kun Christophe Achten joutui käyttämään aikalisän tilanteessa 17-20. Passarivaihto oli jälleen merkittävässä roolissa erävoiton kannalta, kun kentälle takaisin päässyt Saarinen torjui Ronkaisen tyylikkäästi. Heti perään Pablo Guzman nappasi niin ikään torjuntapisteen ja Samuli Kaislasalo pamautti ässän parkettiin ja tilanne olikin jo 23-20. Erä päättyi Viktor Lindbergin torjuttua passari Niko Haapakosken peipin.

• Sellaista se on että valmentajilla kipinät lentelee välillä. Sitten halataan nätisti aina kun peli loppuu. Toivottavasti yleisö viihtyi, kommentoi Kuoksa taistelun tauottua.

Neljäs erä jäi ottelun viimeiseksi ja siitä kuuluu isoin ansio Kaislasalolle, joka teki yli puolet joukkueensa pisteistä kirjattuaan 13 merkintää pistesarakkeeseen. Etta ei pystynyt vastaamaan muiden säestämään Kaislasalon hirmuvireeseen, vaikka Kuoksa haki rytmimuutosta passaria ja hakkuria vaihtamalla.

• Kaksi ensimmäistä erää pelattiin vähän käsijarru päällä ja syöttö oli heikohkoa. kahteen viimeiseen erään saatiin mukavasti side-outin tehoa parannettua ja päästiin ihan mukaviin lukemiin. Kolmannen erän lopussa Samuli Kaislasalo otti koko joukkueen reppuselkään. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli tänään erityisen hyvää, kertoi Loimun apuvalmentaja Ari-Heikki Kulmala.

Ottelun paras pistemies oli Kaislasalo, joka teki 27 pistettä tehoin + 18. Toiseksi tehokkain oli Viktor Lindberg 16pisteellän. Ettan puolelta parhaiten onnistuivat 19 pistettä tehnyt hakkuri Joonas Jokela ja 14 pistettä vähin virhein tehnyt Markus Väisänen.

• Loppua kohden pelattiin niin kuin on nyt harjoiteltu, eli hyvällä tasolla ja vähillä virheillä, päätti ottelun ehdoton hahmo Samuli Kaislasalo.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapisteet ja positiivisin pelaaja