26.11. Loimu voitokas Helsingissä

Loimu pääsi lauantaina esittelemään hyvää virettään Helsingissä, kun Vantaa Ducks vei lentopallon Mestaruusliiga-ottelun Pasilan Urheilutalolle. Vähän reilu 400 katsojaa sai todistaa Loimun puhdasta 0-3 (20-25, 27-29, 22-25) vierasvoittoa.

Ottelun avauserä oli tasainen, mutta lopussa Loimu sai repäistyä Janne Pyhäjärven syöttövuorolla erävoittoon tarvitun eron. Toista erää Ducks johti pitkään ja ehti kahteenkymmeneen pisteeseen ensimmäisenä johtaen 20-17. Myös eräpalloa Ducks pääsi syöttämään ensimmäisenä tilanteessa 24-22. Loimu ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi rinnalle Aleksei Zhbankovin, Tomas Rodriguezin, Ali Fazlin ja Tomi Saarisen torjuessa. Jatkopalloille venyneen erän ratkaisi lopulta Aapeli Kouki. Kolmaskin erä alkoi Ducksin komennossa, mutta 8-3 tappioasema muuttui nopeasti Loimun 10-12 johtoon. Erän viimeisissä ratkaisupalloissa Loimu oli jälleen vahvempi ja kuittasi kolmannenkin erän itselleen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Fazli, joka teki 21 pistettä tehoin +15. Hänet valittiin myös Loimun parhaaksi pelaajaksi. Muista loimulaisista Rodriguez teki 11 ja Kouki 7 pistettä. Isäntien puolelta hakkuri Milutin Pavisevic teki 12 ja keskipelaajista Jeremie Murray 10 ja Henrik Porkka 8 pistettä.

• Ei se mikään helppo peli ollut. Me käytiin jonkinlaisessa aallonpohjassa. Tärkeintä oli, että erän loput olivat meillä hyviä. Omalla hyvällä syöttämisellä käännettiin eriä. Meidän side-out pelaaminen oli tänään ihan mallikasta. Omien syöttövirheiden määrä 19 oli liian suuri. Paljon on vielä pieniä nyansseja, jota pitää parantaa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimun ottelut jatkuvat joulukuun alussa vierasreissulla Pieksämälle ja Kyyjärvelle.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste