Siirry sisältöön

UUTISET

30.11. Loimu kerää seuraavassa kotipelissä vaatteita Ukrainaan kahta reittiä

Joulu on antamisen aikaa ja Loimu haluaa antaa joulukuun ensimmäisessä pelissä vaatetta tärkeään kohteeseen. Loimu kerää seuraavassa lentopallon Mestaruusliiga-ottelussaan perjantaina 8.12. talvivaatteita Ukrainaan. Toimituskanavia on kaksi, toinen sotilaille rintamalle ja toinen siviileille. Ihmisten toivotaan pakkaavan eri pusseihin sotilaille sopivat lämpimät päällys- ja alusvaatteet sekä siviileille, eli pääosin lapsille ja naisille, sopivat talvivaatteet.

 

Sotilaille rintaman ytimeen menevän keräyksen ”kummina” toimii Loimun Aapeli Kouki, jonka ukrainalainen tyttöystävä Katya järjestää kuljetuksen Suomesta Ukrainaan, jossa hänen Kryvyi Rih’ssä asuva äitinsä hoitaa tavarat perille niitä tarvitseville. Tämä tarve sotilaiden vaatettamiseen tuli suoraan Ukrainasta Katyalle ja Aapelille

 

  • Tarve on akuutti, sillä siellä ei huolto toimi ja loukkaantuneilta sotilailta joudutaan leikkaamaan vaatteita auki. Siksi esim. alusvaatteet loppuvat, kommentoi Aapeli.

 

Lähetys on menossa ensisijaisesti rintamalla oleville sotilaille, joten lumimyrskyjen saavuttua jo Ukrainaankin, toiveissa on lämpimiä talvivaatteita, kuten fleecejä, pitkähihaisia paitoja, huppareita, pitkiä kalsareita ja housuja, villasukkia sekä kenkiä. Myös esimerkiksi makuupussit menevät tarpeeseen. Oikeastaan kaikelle lämpimälle löytyy käyttötarkoituksia.

 

Siviileille menevät vaatteet tulee siis pakata eri pusseihin kuin sotilaille menevät. Siviileiden lahjoitukset ne toimitetaan perille Loimun yhteistyökumppani Safire lämmittimien kautta ja tähän keräyserään voi lahjoittaa oikeastaan kaikkia käyttökelpoisia vaatteita ja jalkineita.

 

Lahjoitettavia vaatteita voi toimittaa erikseen sotilaille ja siviileille pakattuina Loimun ottelutapahtumaan Kerttulan liikuntahalliin aulaan perjantaina 8.12. kello 17:00-21:00. Illan Mestaruusliiga-ottelu TUTO Volleyta vastaan alkaa kello 18:30.

 

LISÄYS: Uutena tietona, että keräykseen otetaan ilomielin myös kynttilän jämät ja käyttämättömät kynttilät.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös