Siirry sisältöön

UUTISET

29.1. Ducks haki pisteet Raisiosta

Vantaa Ducks saapui perjantaina Raisioon kahden Loimun ex-liberon johdolla, kun sekä vieraiden puolustavan liberon roolissa että päävalmentajana penkin päässä oli Loimun takakentältä tuttuja kasvoja. Ducks paluu Mestaruusliiga-kentille Juho Rajalan komennuksessa sujui voitokkaasti, kun vieraat nappasivat 1-3 (23-25, 27-25, 18-25, 20-25) voiton tuliaisiksi.

Loimu oli ottelun avauserässä takaa-ajajan roolissa, mutta erän puolivälissä Elviss Krastinsin ja Eetu Mäen peräkkäiset torjuntapisteet nostivat isännät 16-14 johtoon ja pakottivat vieraat aikalisälle. Heti aikalisän jälkeen Loimun passari Lasse Jylhä tuotti mielihyvää sen ottaneelle Rajalalle syöttämällä verkkoon. Ducks-hakkuri Joonas Jokelan vahvoilla syötöillä vieraat nousivat rinnalle ja ohi. Tasaisten loppuvaiheiden jälkeen erän ratkaisupisteet Loimun parkettiin tehtaili ensin torjumalla ja sitten hyökkäämällä keskitorjuja Lauri Lehtonen.

Toiseen erään Loimun päävalmentaja jätti avauserässä jo kentälle päässeen Väinö Rahkon kentälle ja vaihtoi erän edetessä yleispelaajana ensimmäisen erän pelanneen Sebastianin Hernandezin Kirill Borichevin paikalle hakkuriksi. Etenkin Rahkon irti päästäminen osoittautui Per-Erik Dalqvistilta erinomaiseksi vedoksi. Varusmies Rahkon johdolla Loimu hoiteli jatkopalloille venyneen toisen erän itselleen ja pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Pitkän tauon jälkeen Ducks sai torjuntapeliään paremmin ja samaan aikaan Loimun hyökkääminen romahti illan pohjalukemiin. Vieraat napsivat kolmannessa erässä 5 torjuntapistettä ja Loimun hyökkäystehot putosivat toisen erän 48% lukemasta puolet heikommaksi. Erän hahmoja oli vieraiden keskitorjuja Tommy Carmody. Ottelun ainoa ulkomaalaispelaaja rouhi palloa tehokkaasti kenttään heikommistakin passeista. Erän viimeisen pisteen pääsi tekemään Kalle Kattelus ässäsyötöllään.

Ottelun neljäs erä alkoi loimulaisittain heikosti, kun passivastuun saanut Tomi Saarinen ei löytänty yhteistä säveltä keskihyökkääjiensä kanssa. Lopulta tilanteessa 1-5 kolmas kerta toden sanoi ja Aleksej Zhbankov päätti vieraiden karkumatkan. Erän puolivälissä Loimu nousi hengittämään Ducksin niskahöyheniin, mutta sitten esiin nousi kolmannen erän lopun tapaan Kalle Kattelus, jonka syöttövuorolla synti peräti kolme ässää ja sitä myöten neljäs erä ja koko ottelu olivat ohi.

– Hyvän treenijakson jälkeen ei saatu niitä tehoja irti mitä treeneissä on nähty. Virheitä tuli eri osa-alueilla. Meillä on nuori porukka ja sille tyypillisesti huonoja hetkiä tulee ja niistä ei selvitty tänään. Hyviä yksilösuorituksia oli paljon. Väinö tuli sisään ja voitti meille yhden erän ja Eetu Mäen torjuntapelaamisessa oli paljon hyvää. Jokainen pallo on meidän joukkueelle hyvä oppimistilaisuus, kertoi apuvalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli Ducksin hakkuri Joonas Jokela, joka teki 21 pistettä. Tehoissa häntäkin parempi oli vieraiden keskitorjuja Tommy Carmody, jolle kirjatiin 15 pistettä tehoin +11. Loimusta Elviss Krastins teki 16 pistettä ja vaihdosta aloittanut kotijoukkueen paras pelaaja Väinö Rahko 14.


– Meillä oli hyvä peli-ilme ja olen siitä tosi tyytyväinen. Mulle jäi ihan hyvä fiilis vaikka ei voittoa tullutkaan. Olen itse pelannut viimeksi marraskuussa ja intti sekoittaa vähän treenejä, niin oli kiva päästä pelaamaan. Meillä on nuori joukkue ja me tarvitaan hyviä ja kovia pelejä, jotta pystytään kehittymää ja jatkamaan ensi kauteen, kommentoi Rahko positiivisesti tulevaan katsoen.

Tsekkaa myös: TilastotPelaaja- ja valmentajakommentit

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös