Siirry sisältöön

UUTISET

23.1. Loimun hyökkäys toimi, mutta Savo Volley rutiinillaan voittoon

kuva: Savo Volley

Loimu palasi tositoimiin joulu- ja koronatauon jälkeen kotihallissaan lauantaina, kun Mestaruusliigaa johtava Savo Volley saapui vierailulle Kerttulaan. Savo Volley oli muutaman valmistavan ottelun turvin valmiimpi ensimmäiseen Mestaruusliiga-otteluun kuin tauon aikana täysin kotimaistunut Loimu.

Loimu aloitti ottelun pirteästi. Ensimmäisen erän hyökkäystehoilla (64%) olisi moni porukka ollut kaadettavissa, mutta Savo Volleyn virheetön pelaaminen ei antanut Loimulle mahdollisuutta yllätykseen. Loimu teki avauserässä 9 virhettä Savolle omilla virheillään, joista 7 aloitussyötöillä, kun taas Savo Volley lahjoitti vain kolme pistettä Loimulle kolmella syöttövirheellään.

Toinenkin erä oli tasainen, kunnes Savo Volley repäisi 12-15 tilanteesta itselleen 12-19 johtoaseman ja erävoiton. Loimu kokeili erän loppuolella tuplavaihtoa ja ottelun aloittaneet passari Lasse Jylhä ja hakkuri Kirill Borichev saivat tehdä tilaa Tomi Saariselle ja Väinö Rahkolle. Savo Volley pelasi toisenkin erän niin sanotulla ykkösnyr killään, mutta kolmannessa erässä Savon päävalmentaja Timo Tolvanen antoi peliai kaa laajemmallakin rintamalla pelisuunnitelmansa mukaisesti. Ottelun viimeisen pallon Loimun parkettiin iskikin vaihdosta irti päässyt Markuss Cielavs. Loppunumeroiksi kirjattiin 0-3 (20-25, 16-25, 19-25).

  • Pitkä päivä kun lähdettiin aamulla tulemaan. Tämmöisiä reissuja nyt tehdään kun pakko miettiä myös kulurakenteita. Meillä pysyi selkä koko ajan sopivasti kumarassa ja tehtiin hommia. Peli oli meillä koko ajan hyvin kontrollissa. Meillä oli vähän suunnitelmia peluuttamisen kanssa ja päästiin nekin toteuttamaan. Saamme kaikki kortit käyttöön tulevaa Cup-viikonloppua varten, kommentoi liigapelien alkamisesta hyvillä mielin ollut Tolvanen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Hernandez, joka teki 14 pistettä tehoin +5. Muista loimulaista Aleksej Zhbankov teki 8 ja sekä Eetu Mäki että Elviss Krastins 7 pistettä. Savo Volleysta eniten pisteitä saalisti ilman virheitä pelannut keskipelaaja Tommi Siirilä. Joukkueena Loimu sortui tekemään 27 pistettä Savolle, kun taas vieraat tehtailivat isännille vain 12 pistettä virheillään.

  • Pelasimme tänään paremmin Savoa vastaan kuin viimeksi lokakuussa, vaikka meiltä on lähtenyt siihen otteluun verrattuna neljä ulkomaalaispelaajaa pois ja meillä on ollut kuuden viikon viikko, jonka aikana harjoittelu on ollut haasteellista. Olin huolissani pelin alussa rytmin löytymisen kanssa, mutta pojat suoriutuivat hyvin tänään, kertoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist.

Loimun seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon perjantaina, ja sekin ilman yleisöä. Loimu oli viemässä tätä Ducks-ottelua lajimarkkinointimielessä Turkuun, mutta ottelu pelataan sittenkin Raisiossa, koska Turkuunkaan ei olisi saanut yleisöä ottaa Mestaruusliigaa katsomaan.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös