3.4. Ensimmäinen katkaisupaikka ei tuonut tulosta – ottelusarja jatkuu keskiviikkona Raisiossa

Keväthuuma käy kuumana sekä Raisiossa että Akaalla, kun Loimu ja Akaa-Volley iskevät lentopallon Mestaruusliigassa mielenkiintoista välieräsarjaa. Loimu matkusti maanantaina Akaalle 2-0 johtoasemassa mielessään sarjan katkaisu ja finaalipaikka, mutta vielä ei ollut raisiolaisten aika juhlia 22-vuoden tauon jälkeen finaaleihin selviytymistä, vaan Akaa-Volley pääsi juhlimaan voittoa niukin 3-2 (27-29, 25-22, 25-19, 22-25, 15-12) lukemin.

Ottelun avauserä alkoi loimulaisittain vahvasti. Vieraat johtivat jo 0-4 ja 4-9, kun Joonas Jokela rullasi ässäsyötön isäntien kenttään. Hiljalleen Akaa-Volley pääsi kuitenkin mukaan peliin ja tasoihin tilanteen 14-14. Erän ratkaisu venyi lopulta jatkopalloille, kun Loimu sortui verkkosyöttöihin tilanteissa 23-22 ja 24-23. Lopulta Loimu pääsi juhlimaan avauserän voittoa, kun Jokela ja Joaquin Layus torjuivat Ali Fazlin hyökkäyksen.

Ottelun toisessa erässä isännät karkasivat pienelle etumatkalle ottelun aikana 6 ässäsyöttöä syöttäneen Greg Pettyn aloitusvuorolla. Loimu pääsi hiipimään ratkaisuhetkillä vielä iskuetäisyydelle, mutta toisen erän ratkaisu oli lopulta ensimmäisestä erästä poiketen Fazlin onnistunut hyökkäyssuoritus. Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä oli alusta alkaen Akaan näytöstä eikä Loimusta ollut antamaan haastetta isännille.

Neljäs erä taasen oli Loimun, kun se otti isäntien pienen etumatkan kiinni Aapeli Koukin syöttövuorolla. Sen jälkeen erä eteni tasaisesti loppuun asti, kunnes Sebastian Pozo Hernandez painoi ässäsyötön parkettiin ja siirsi ottelun ratkaisun jälleen viidenteen erään. Lyhyen ratkaisuerän alussa Loimun päävalmentaja Mika Rantanen joutui ottamaan ensimmäisen aikalisän jo tilanteessa 4-1. Loimu toipui isäntien vahvasta alusta ja nousi jälleen Aapeli Kukin hyvällä syöttövuorolla tasalukemiin 5-5. Värikkäiden vaiheiden jälkeen oltiin jälleen tasoissa tilanteessa 12-12. Ottelun viimeiset onnistumiset kirjattiin loistavasti läpi ottelun kannustaneen oranssi-mustan katsomon osan harmiksi Akaa-Volleyn Fazlille ja Pettylle.

• Näissä peleissä on niin pienet marginaalit. Petty teki meidän torjunta-puolustuspelaamisen vaikeaksi tänään. Jotain muutoksia pitää tehdä keskiviikoksi, mutta mitään mullistavaa ei tarvitse eikä oikein voikaan enää tehdä, kommentoi Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Ottelun paras pistemies oli jälleen Loimun hakkuri Joonas Jokela, joka teki 32 pistettä tehoin +20. Virkaveli Ali Fazli verkon toisella puolella tehtaili 26 pistettä luvuin 26 +14. Sairastuvalta pudotuspeleihin palanneet Greg Petty ja Esko Vuorinen esiintyivät kumpikin erinomaisesti tuoden valmentajilleen lisää vaihtoehtoja. Petty teki isäntien isoimman pistemäärän 29 pistettä tehoin +21. Loimulaisista Jokelan takana yleispelaajista Sebastian Pozo Hernandez teki 13 ja Väinö Rahko 12 pistettä. Loimun keskitorjujat ja keskisektori ylipäätään jäi maanantaina liian vähälle ruualle ja sitä myöten myös heikoille tehoille.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Raisiossa, jossa oli jo edellisessä ottelussa 1223 katsojaa. Luvassa on jälleen iso yleisömäärä ja kuuma tunnelma, kun joukkueet iskevät neljännen kerran yhteen ja ottelusarja on katkolla Loimulle toistamiseen. Ottelun ennakkolipunmyynti on jo avattu ja ennakkoon myydään liput samoihin katsomonosiin kuin viime lauantaina. Myös ovelta on lippuja ostettavissa.