5.4. Akaa-Volley siirsi ratkaisun pitkäperjantaille

Loimun ja Akaa-Volleyn kiihkeä välieräsarja huipentuu viidenteen otteluun, joka pelataan pitkäperjantaina Akaa Areenalla kello 17 alkaen. Ottelupari on siis palannut sikäli lähtöruutuun, että kotietu on Akaa-Volleylla, mutta nyt pelin henki on kerrasta poikki. Keskiviikon loppunumeroiksi Kerttulan liikuntahallissa kirjattiin 2-3 (16-25, 25-14, 26-24, 17-25, 16-18) vierasvoitto.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat varsin selviä. Ensimmäisen vei vierailijat isäntien tehtaillessa peräti 10 virhettä heidän pussiinsa ja toisessa taas kotijoukkue sai hurmoksen päälle ja vieraat jäivät jyrän alle. Pitkän erätauon jälkeisessä kolmannessa erässä joukkueet etenivät rinta rinnan jatkopalloille asti ja lopulta Loimu pääsi juhlimaan erävoittoa ja laittoi Akaa-Volleyn selkä seinää vasten.

Ottelu oli kiihkeä ja etenkin tasainen kolmas erä sytytti niin pelaajat kuin katsojatkin, joita oli jälleen hienosti yli tuhat silmä- ja käsiparia. Neljäs erä alkoi molempien joukkueiden punaisilla korteilla, kun puolten vaihdossa oli jonkunlaista nokkapokkaa pelaajien välillä. Selkä seinää vasten joutuminen ei hätkähdyttänyt Akaa-Volleyn kokenutta joukkuetta, vaan se puristi neljännestä erästä voiton ja siirsi ottelun ratkaisun viidenteen erään. Se oli jälleen todellista ”nitro-lentopalloa” ja venyi jatkopalloille. Loimulla oli ottelupallo tilanteessa 16-15 ja isännät intoutuivaat jo tuulettamaan finaalipaikkaa, mutta Greg Pettyn hyökkäys olikin Loimun eturessussa. Kun seuraavakin pallo päättyi kokeneen jenkkipelurin käsien kautta, oli Akaa-Volleylla käsissään heidän kolmas ottelupallo, jonka päätti torjunnallaan passari Anton Välimaa.

• Harmittaa tietysti. Ei pitäisi yllättää, että Petty tappaa pallot ja me oltiin silti ihan missä sattuu, harmitteli Loimun Joonas Jokela ottelun ratkaisuhetkiä.

Ottelun paras pistemies oli Akaa-Volleyn hakkuri Ali Fazli, joka teki 27 pistettä tehoin +15. Greg Petty tuki 22 pisteellä ja +11 tehoilla. Loimun puolella Joonas Jokela teki 22 ja Sebastian Pozo Hernandez 15 pistettä.

• Yleensä heikon vastaanoton jälkeen me ollaan oltu hyviä, mutta nyt ei oltu ja Akaalla se oli paljon parempaa. Me tarvitaan hyvä syöttö näissä peleissä. Hyvä että saatiin se korjattua ekan erän jälkeen. Aika tasaista meillä tänään. Aapeli ja Janne tulivat hyvin syöttövaihtoihin ja Eemeli antoi Väinölle hiukan huiliaikaa ja hoiti sen upeasti, kehui Loimun päävalmentaja Mika Rantanen.

Loimu järjestää pitkäperjantaina bussimatkan Akaaseen. Lähtö on kello 14:30 kaupungintalolta ja maksaa 20€. Lipun jokainen ostaa hallilta meille varatusta kiintiöstä. Ilmoittautumiset meilitse info@raisionloimu.fi tai viestillä 044-0432116.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste