30.9. Kotiavauksessa täysi pistepotti Ducksilta

Keskiviikkona TUTO Volleyn sarja-avauksessaan kukistanut Loimu jatkaa puhtaalla pelillä lentopallon Mestaruusliigassa, kun se kukisti kotiavauksessaan perjantaina Vantaa Ducksin energisellä otteella suoraan luvuin 3-0 (25-21, 26-24, 25-20). Samalla Loimu nousi ensiaskeleita ottavan sarjan sarjataulukon piikkipaikalle.

• Mukavalta tuntui pelata, kun kotiyleisö joka kannustaa meitä. Päästiin saliin missä ollaan treenattukin. Meidän pelissä ei isoja hommia ole vinossa. Enemmän on semmoista itseä vastaan painimista. Ollaan keulilla ja sitten ote vähän herpaantuu. Vähän sama mitä oli pari päivää sitten. Tänään oltiin siinä jo parempia ja ehkä seuraavassa pelissä ollaan taas parempia, kommentoi Loimun Joonas Jokela.

Loimu pelasi joukkueena jälleen eheän pelin, jonka kirkkaimpina tähtinä tuikkivat 16 pistettä tehnyt hakkuri Joonas Jokela sekä 10 pistettä tehoin +10 takonut keskipelaaja Joaquin Layus. Myös yleispelaaja Sebastian Pozo Hernandez oli oivalla pelipäällä tehden 11 pistettä 92% vastaanoton ohella. Mainitsemisen arvoinen on myös passari Tomi Saarisen kahdeksan pisteen saalis kolmessa erässä. Näistä kuusi syntyi torjunnoilla ja kaksi ässillä.

Haastavista asetelmista kauden avausotteluunsa lähtenyt Ducks joutui pelaamaan ilman loukkaantuneina sivussa olleita hakkuri Alek Rastamoa ja yleispelaaja Marko Määttästä. Päävalmentaja Juho Rajala oli löytänyt sarjan avausviikolla hakkurin tontille hätäavuksi Ville Sorvojan, jonka otteissa parin vuoden poissaolo liigaparketeilta ei juuri näkynyt. Sorvoja oli vieraiden paras pistemies 13 pisteen saaliillaan.

Ottelun kaikki erät kulkivat pääosin Loimun komennossa. Toisessa erässä Ducksilla oli hetkensä, jolloin se kävi hetkellisesti johtoasemassa, mutta Loimu puristi Joonas Jokelan johdolla senkin erän voiton puoli väkisin itselleen. Ottelun kolmannessa erässä kohti otteluvoittoa edennyt kotijoukkue hemmotteli yleisöä muutamilla erittäin hienoilla hyökkäyksillä, kun tutkapari Saarinen-Mäki löysi toisensa tuhoisin seurauksin.

• Mukava olla tässä ja tietenkin mukava, että ollaan saatu kaksi peliä kohtuu hyvin pelattua ja tehtyä sitä mitä ollaan harjoiteltu. Tänään meidän vastaanotto oli hyvinkin riittävä. Annettiin Tomille hyvät avaimet pelata. Hyökkääjät kiitti kunniasta ja hoiti oman puolensa. Lisäksi 15 torjuntaa kolmeen erään on hyvä suoritus, kehui päävalmentaja Mika Rantanen omiaan.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat