31.10. Loimulla täyden kuuden pisteen viikonloppu

Hyvään ja voitokkaaseen vireeseen lokakuussa roihahtanut Loimu pelasi viikonloppuna kaksi tärkeää vierasottelua, kun Nyholmin liikenteen bussi kuljetti oranssi-mustan joukkueen ensin lauantaina Vantaalle ja sunnuntaina Akaalle. Molemmat viikonlopun vastustajat löytyvät sarjataulukosta Loimun alapuolelta, joten ilmassa oli pakkovoiton tuntua, vaikkei sellaisesta tietysti virallisesti puhutakaan peleihin valmistautuessa.

Lauantain ottelun avauserässä nähtiin tasaista taistelua, mutta lopulta Loimu väänsi voiton jatkopalloilla. Toisessa erässä nähtiin kenties tämän kauden parasta Loimua ja kotijoukkue oli vailla mahdollisuuksia, kun Loimu kuittasi erän itselleen 14-25. Pitkän tauon jälkeen Ducks tuli kentälle sisuuntuneena ja nappasi kolmannen erän itselleen. Neljännessä Loimu sai kuitenkin oman pelinsä jälleen kotijoukkuetta paremmalle tasolle ja kirjautti kauden kolmannen voiton Ducksista luvuin 1-3 (25-27, 14-25, 25-23, 19-25). Loimun ja ottelun paras pistemies oli hakkuri Gino Naarden, joka teki 23 pistettä tehoin +17. Koko joukkueen vahvasta esityksestä on vaikeaa, ja ehkä turhaakin, nostaa yksilöitä esiin, mutta keskitorjujat Trent O’Dea (12, +10) ja Tuomas Koppanen (14, +13) ansaitsevat erityismaininnan. Koppasen pisteistä peräti yhdeksän tuli torjumalla. Loimun ykköslibero Ville Sihvonen potee edelleen nilkkavammaansa ja häntä tuurasi hyvin toisen liigaottelunsa pelannut Esko Vuorinen. Toisessa erässä yleispelaaja Eetu Kulmala pääsi ensimmäistä kertaa liigaottelussa kentälle syöttövaihdon myötä.

Sunnuntain ottelu sarjanousija Akaa Volleyta vastaan päättyi tasaisista eränumeroista huolimatta Loimun puhtaaseen 0-3 (22-25, 24-26, 22-25) vierasvoittoon. Akaa Volley oli kokeneiden laitapelaajiens avrassa, mutta Antti Poikelan (13 pts, +3), Joni Mikkosen (15 pts, +6) ja Dmitri Borichevin (13 pts, +7) tehot eivät riittäneet kartuttamaan akaalaisten pistesaldoa. Loimun pistekuningas oli jälleen hakuri Naarden, joka teki peräti 62% hyökkäystehoilla yhteensä 16 pistettä.

Loimu nousi viikonlopun tuloksilla sarjataulukossa jo neljänneksi. Samalla Tuomas Koppanen vankisti asemaansa torjuntapörssin kärkipaikalla ja hänen taakseen toiseksi kiilasi Trent O’Dea. Pistepörssissä Gino Naarden nousi toiseksi. Loimun ottelut jatkuvat sunnuntaina 5.11., jolloin Sampo Volley saapuu Raisioon mittaamaan sarjataulukossa heidän ohitseen nousseen Loimun virettä.