Siirry sisältöön

UUTISET

4.1. Taistelu ei tuonut pisteitä Sastamalasta

Viime vuoden hyvässä liidossa päättänyt Loimu palasi pelien osalta tositoimiin tiistaina Sastamalassa. Kokoonpanosta puuttui vielä pidennetyltä kuntoutus- ja joululomalta kotimaastaan palannut Tayeb Einisamarein. Tyhjille katsomoille pelatun ottelun vei lopulta nimiinsä VaLePa luvuin 3-0 (25-22, 26-24, 25-17).

Loimu aloitti ottelun hyvin ja kuusikkopaikasta jälleen nauttimaan päässyt Aatu Vihola torjui vieraat 6-8 johtoasemaan. Hieman myöhemmin nähtiin harvinainen VaLePa-passari Mikko Eskon käsittelyvirhe, jonka myötä Loimu siirtyi 12-15 johtoon ja VaLePa otti aikalisän harvinaista tapahtumaan pohtiakseen ja vieraiden vireen katkaistakseen. Aikalisä tuotti tulosta ja Loimu oli pakotettu ottamaan oman aikalisänsä tilanteessa 15-15. Erän loppu eteni tasaisissa merkeissä ja Loimulla oli omat etsikkoaikansa, mutta kun niitä ei käytetty hyväksi, niin isäntien Tuomas Hautala iski heti ensimmäisen eräpallon parkettiin.

Toinen erä näytti olevan Loimun rymistelyä, kun tulostaululla komeilivat 0-4 ja 4-10 lukemat. Johtoasema ei kuitenkaan pitänyt, vaan VaLePa nousi kalkkiviivoilla johtoon lukemissa 23-22 Sakari Mäkisen taidokkaalla ässäsyötöllä. Loimu pääsi kuitenkin ensimmäisenä syöttämään eräpalloa, jonka Jiri Hänninen hoiteli isännille. Tilanteessa 25-24 tapahtui harmittavan yleinen tilanne, eli parin metrin päästä kohtisuoraa päätyrajaa vahtineen rajatuomarin yhtään epäröimättä tekemää liputusta ei uskottu, vaan päätuomari näki yläviistosta yli 10 metrin päästä paremmin ja päätti erän. Tuomas Hautalan hyvä syöttö saattoi olla vähän kentässä tai vähän pitkä, joten erän päättänyt tuomio sinällään saattoi olla oikeakin, mutta tilanteessa hämmästytti lentopallossa niin tyypillinen tilanne, kun tuomaritiimin sisällä ylempi auktoriteetti kävelee tylysti lähempää tilanteen nähneen tuomarin päätöksen yli.

Kolmannessa erässä VaLePa otti Loimun virheillä ja Severi Savonsalmen syöttövuorolla tukevan 8-3 johtoaseman, joka kesti erän loppuun asti. Erästä ei jäänyt juuri muuta mainittavaa, kuin ensimmäiset kaksi erää VaLePalle päättäneen Tuomas Hautalan harmittava loukkaantuminen sekä Loimun harvinainen triplavaihto, jossa kentälle astelivat samaan aikaan Tomi Saarinen, Sebastian Pozo Hernandez ja Eetu Kulmala. Ennen ottelun päätösvihellystä nähtiin vielä loppukevennys, kun Eetu Kulmala kolaroi omalla puolella Aatu Viholan kanssa sillä seurauksella, että Kulmalan kenkä irtosi jalasta ja lensi VaLePan kenttäpuoliskolle. Harvinainen tilanne johti uuteen palloon ja tossujen kiristämiseen.

Ottelun paras pistemies oli kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu hakkuri Matias Tihumäki, joka teki 18 pistettä Mikko Eskon tarjoilusta. Yleispelaajat Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen säestivät 14 pisteen saldoilla. Vierasjoukkueen paras pistenikkari oli niin ikään 14 pistettä tehnyt hakkuri Ali Fazli, joka valittiin myös joukkueensa parhaaksi pelaajaksi. Muilla loimulaisilla olikin vähän hikisempi iltapuhde, mutta Eetu Mäki onnistui kohtalaisesti torjumalla 2 pistettä ja hyökkäämällä 80% tehoilla.

Katso myös: Tilastot

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös