6.3. Onnistunut viikko päättyi voitokkaasti

Loimu paketoi onnistuneen kolmen ottelun viikkonsa sunnuntaina Korsossa Vantaa Ducksin vieraana. Ottelu päättyi Loimun puhtaaseen 0-3 (17-25, 19-25, 23-25) voittoon, joten Loimun saldoksi viikosta tuli kolme voittoa ja yhtä vaille täysi pistepotti, eli 8 pistettä. Raisiolaisten vire näyttää siis lupaavalle lähestyviä pudotuspelejä ajatellen.

• Pelattiin pitkä peli Hurmosta vastaan ja tänään päätettiin pelata tämmönen lyhyempi peli. Oltiin hyvillä hereillä heti pelin alusta lähtien. Nyt kulkee ja koko ajan mennään eteenpäin, kommentoi paljon vastuuta viime aikoina saanut ja isoin harppauksin kehittynyt keskitorjuja Aatu Vihola.

Ducksilla ei ollut panosta ottelussa ja lisäksi heillä oli muutamia poissaoloja kokoonpanosta. Loimun normaalista avauksesta puuttui vain jo pidempään pelejä sivusta seurannut Tayeb Einisamarein. Loimun avaus oli vahva ja isännät olivat vaikeuksissa. Erän hahmo oli hakkuri Ali Fazli, joka teki 7 pistettä. Tilanteessa 14-21 Einismarein tuli Eetu Mäen tilalle kentälle ja hän sai kunnian iskeä avauserän viimeisen pisteen vieraille.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta passari Tomi Saarisen syöttövuorolla vieraat repäisivät parin ässän saattelemana pienen etumatkan, joka kesti erän loppuun asti. Kolmas erä oli ottelun tasaisin ja Kristaps Smitsin syöttövirheen jälkeen ottelu näytti jo jatkuvan neljänteen erään tilanteessa 22-20. Mutta Loimu ei antautunut. Hetkeä aiemmin kentällä tuplavaihdossa tullut Sebastian Pozo Hernendez otti hakkurin paikalla vastuuta ja hänen kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellään Loimu nousi rinnalle ja ohi. Ottelun viimeiseksi pisteeksi jäi Iiro Seppälän pitkäksi leijaillut syöttö.

Parhaaksi pelaajaksi ottelussa palkittiin Loimulta Smits ja isänniltä Alek Rastamo. ProLibero palkinnon pokkasi Rezai Fowad, vaikkakin Loimun Kyle Dagostino oli koko ottelua tarkasteltaessa tilastollisesti parempi libero hyvällä 75% vastaanotollaan. Ottelun paras pistemies oli Rastamo, joka teki 20 pistettä. Loimulta Fazli teki 16 pistettä ja Smits 13. Loimun keskipelaajina pääosan ottelusta ahertaneet Aatu Vihola ja Eetu Mäki kirjauttivat 3 torjuntapistettä mieheen.

• Kaikki osa-alueet toimivat meillä tänään. Meillä on vielä mahdollisuus jopa viidenteen sijaan, joten tämä voitto oli tärkeä. Mutta tärkeintä on se, että kaikki pelaajat ovat kunnossa pudotuspelien alkaessa, totesi Loimun Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Loimun runkosarja on kahta ottelua vaille valmis. Alkavalla viikolla oranssi-mustat iskevät Savo Volleyta vastaan Vieremällä ja perjantaina Hurrikaanin kanssa Raisiossa. Perjantain ottelussa ratkeaa samalla myös Siljan Malja -paikallissarjan mestaruus.

Katso myös: Tilastot