4.3. Barreros sytytti Loimun Joensuussa

Pari viikkoa sitten alun perin ohjelmassa ollut lentopallon Mestaruusliiga-ottelu Hurmoksen ja Loimun välillä iskettiin perjantaina Joensuussa. Runkosarjan lopun lähestyessä kyseessä oli erittäin merkityksellinen ottelu, sillä joukkueet taistelevat samoista runkosarjan loppusijoituksista.

Ottelun avauserä oli etenkin Loimun osalta virheiden sävyttämä. Syöttönurkkauksessakaan ei ollut edellispäivän VaLePa-ottelun tykityksestä tietoakaan, kun avauserään kirjattiin kuusi syöttövirhettä vain yhtä ässäsyöttöä vastaan. Avauserän lisäksi kotijoukkue vei myös toisen erän nimiinsä Loimun tehdessä näissä erissä peräti 21 pistettä isännille omilla virheillään. Hetken jo näytti siltä, että Loimu saa lähteä pitkän tulomatkan ja lyhyen pelin jälkeen jälleen pitkälle kotimatkalle. Loimu ei kuitenkaan antautunut, vaan pitkän erätauon jälkeen ottelun kulku muuttui ja Loimun kotimatka ”lyheni” kahden sarjapisteen ja 2-3 (25-19, 25-21, 21-25, 18-25, 9-15) voiton ansiosta merkittävästi.

• Hurmos pelasi hyvin kaksi ensimmäistä erää ja me emme reagoineet oikein. Pienet asiat pitkällä erätauolla aikaansaivat muutoksen, totesi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros.

Loimun päävalmentaja Aitor Barreros penkitti tähtihakkuri Ali Fazlin ja keskiviikon VaLePa-voitossa loistaneen passari Tomi Saarisen toisessa erässä. Pitkän erätauon jälkeen passarin paikalle jäi Mauri Kurppa, mutta hakkurin paikalle pääsi takaisin sisuuntunut Fazli. Myös Väinö Rahkon valmennus sai nostettua uudelle tasolle erätauon aikana.

Kolmannen erän tähti oli peräti 9 pistettä tehoin +8 tehnyt Fazli. Häntä hyvin ruokkinut Kurppa peippasi erän viimeisen pallon parkettiin. Neljännessä erässä vastuuta otti Väinö Rahko. Loimu karkasi heti kättelyssä 1-6 johtoon ja Hurmos ei tästä enää toipunut erän aikana, vaan viidenteen erään mentiin varsin selvin numeroi. Yksi neljännen erän erikoisuuksista oli Loimun kokeneimman pelaajan, eli Mauri Kurpan, tilanteessa 6-16 nuoremmilleen opettama ”jalat maassa ässä”. Syöttö sinällään ei näyttänyt aivan äärettömän pahalta, mutta se taisi tyylinä yllättää myös hurmoslaiset.

Viides erä eteni puoli välin paikkeille tasaisissa merkeissä. Kahden peräkkäisen Kristaps Smitsin hyökkäyspisteen jälkeen Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo kutsui joukkonsa aikalisälle. Loimun liekki ei kuitenkaan hiipunut, vaan Aatu Vihola tappoi keskeltä tilanteeksi 7-10. Ottelun kaksi viimeistä pistettä vieraille tehtaili kapteeni Rahko. Ottelupalloon hän vei joukkonsa peippaamalla ja viimeisen naulan hän iski Hurmoksen arkkuun kunnon voimalyönnillä. Loimun koko joukkueen hyökkäysprosentti viimeisessä erässä oli hurja 77%.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Mauri Kurppa, jonka sisääntulo teki tärkeän käännöksen ottelun kulkuun. Muutkin Barreroksen vaihdot olivat toimivia. Ottelun paras pistemies oli Fazli, joka teki 20 pistettä tehoin +18. Väinö Rahkon erinomaisen iltapuhteen saaliiksi tuli 18 pistettä tehoin +14. Hurmoksen pisteitä kasautui tasaisesti etenkin Eetujen Häyrisen ja Lähteenmäen sekä Jere Heiskasen harteille.

• VaLePa-voitto antoi itseluottamusta. On se eri lähteä kun on voitto alla ja peli kulkee. Meillä on vielä bussimatka takaisin ja sunnuntaina Vantaalle. Että on tässä sillai vähän kiirettä olevinaan, kommentoi MVP-Kurppa.

Katso myös: Tilastot