Siirry sisältöön

UUTISET

7.11. Loimu palasi voittokantaan Kokkolassa

Loimu katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa lauantaina Kokkolassa, kun Tiikerit taipui pitkän kamppailun jälkeen luvuin 2-3 (22-25, 25-22, 22-25, 28-26, 13-15). Ottelu tarjosi tasaista taistelua yleisölle. Loimu oli vaikeuksissa erityisesti aloitusten vastaanotossa, mutta passarit ruokkivat siitä huolimatta hyökkääjiä tehokkaasti.

  • Olemme aiemmissakin otteluissa pelanneet hyvin, mutta vastustajat ovat olleet kovia, kommentoi päävalmentaja Aitor Barreros ottelun jälkeen.

Loimu oli ottelun avauserässä niskan päällä alusta alkaen ja marssi erävoittoon asti. Toinen erä alkoi vastaanottovaikeuksilla ja Tiikerit karkasi 6-1 johtoon, josta he eivät enää erän aikana luopuneet, vaikka Loimu lähelle nousikin. Pitkän erätauon jälkeen Loimu otti jälleen tahtipuikon käteensä ja hoiteli kolmannen erän mm. Ali Fazlin ja Kristaps Smitsin johdolla.

Loimu pelasi valtaosan ottelusta samalla seitsikolla, mutta toisessa erässä vaihtui Kulmala liberon tontilla, kun Aatu sai tehdä tilaa Eetulle ja neljännessä erässä Mauri Kurppa vaihdettiin passaamaan Tomi Saarisen tilalle. Neljäs erä ja täydet sarjapisteet olisivat saattaneet tulla Loimun nimiin, mutta vieraiden aloitussyöttövirheet käänsivät osaltaan neljännen erän lopun isännille. Loimulle kirjattiin neljänteen erään peräti seitsemän syöttövirhettä.

Viides erä lähti käyntiin kahdella Rami Rekomaan ässäsyötöllä ja Loimu käytti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 2-0. Koko erän vastaanottoprosentiksi kirjattiin tilastoihin vaatimaton 18% lukema. Näistä lähtökohdista erän 77% hyökkäystehoa voidaan pitää todella kovana. Toki vastaanoton tilastointi on arvostelulaji, mutta hyviä vastaanottoja ei vierailta juurikaan nähty. Oman panoksensa viidenteen erään toi vaihdosta Väinö Rahkon tilalle peliin päässyt Sebastian Pozo Hernandez. Tiikerit johti lyhyttä viidettä erää jo 13-11, mutta Ali Fazli löi pallon vielä Loimulle ja sen jälkeen vieraat ottivat väkisin vielä seuravavat kolme pistettä joukkueen parhaaksi pelaajaksi valitun Kristaps Smitsin syöttövuorolla. Ottelun viimeisen pisteen nappasi Tayeb Einisamarein torjuttuaan Rami Rekomaan keskihyökkäyksen.

  • Hieno lentopalloilta. Pitkän kaavan mukaan mentiin ja taisteltiin kaikista palloista . Hakkurin iskut omista korkeuksista ratkaisi viidennen erän. En voi olla muuta kuin ylpeä, vaikka tänään hävittiin. Pitkän tauon jälkeen Loimun hakkurin tehot oli huimat ja hyökkäykset tulivat välillä isosta raosta, kommentoi Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Suurimman pistesaaliin Kokkolan illassa kokosi selkävammasta kuntoutunut Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 32 pistettä tehoin +24. Kristaps Smits ei jäänyt hakkurin piste saaliista kauas, sillä hän teki 27 pistettä tehoin +14. Kotijoukkue Tiikereistä ex-loimulainen hakkuri Oskari Keskinen teki 19 pistettä ja yli kymmenen pisteen saldoihin pääsivät niin ikään Teemu Lahti, Jere Mäkinen, Antti Leppälä ja Rami Rekomaa.

KATSO MYÖS: Tilastot

Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös