Siirry sisältöön

UUTISET

31.10. Hyvä taistelu ei poikinut pisteitä Kiuruvedeltä

Kuluvan kauden vierasottelut viikonloppuna aloittaneen Loimun tie vei sunnuntaiksi Kiuruvedelle, jonne Savo Volley siirsi road show -ottelunsa muutama viikko ennen ottelua. Tasaväkisen ja välillä kiihkeänkin ottelun jälkeen voittoa ja täysiä sarjapisteitä pääsi tuulettamaan kotijoukkue 465 katsojan iloksi. Ottelun loppunumerot olivat 3-1 (28-30, 25-22, 25-22, 25-22).

Loimu sai selkävammasta kärsineen hakkuri Ali Fazlin takaisin avaukseen, johon astelivat vakikasvojen rinnalla passariksi Mauri Kurppa ja toiseksi yleispelaajaksi Sebastian Pozo Hernandez, kun Väinö Rahko oli kirjattu toiseksi liberoksi. Avauserä eteni tasaisissa merkeissä ja venyi pitkälle jatkopalloille asti. Savo Volleylla oli jo useampi eräpallo, mutta Loimu vei erän lopulta nimiinsä luvuin 28-30, kun Kristaps Smits päätti erän ässäsyötöllään.

Toinen erä alkoi isäntien määrätessä tahdin parketilla, mutta Loimun päävalmentaja Aitor Barrerosin aikalisä 6-2 tilanteessa herätti vierasjoukkueen. Loimu siirtyi jo 15-19 johtoon, kun Andrus Raadik törmäsi yli neljä metriseen iranilaisseinään. Loimu johti vielä 19-20, mutta sortui sen jälkeen kolmeen syöttövirheeseen, mikä oli liikaa erän ratkaisuhetkillä.

Kolmanteen erään Loimu vaihtoi liberoksi Aatu Kulmalan tilalle Väinö Rahkon. Loimu ei kuitenkaan enää päässyt niskan päälle ottelussa, vaan kolmas ja neljäs erä etenivät tasaisissa merkeissä, mutta jatkuvasti kotijoukkueen pienessä johdossa.

• Syöttö-vastaanotosta ne erot vaan tälläkin kertaa löytyy. Oma virhekuri ja parempaa tilanteen tunnistamista tarvitaan. Ihan hyvällä tiellä ollaan, mutta vähän pitäisi saada apinaa pois selästä että saadaan kaadettua näitä isompia jengejä, kommentoi Loimun Mauri Kurppa ottelun jälkeen.

Ottelun isoimman pistesaldon saalisti Lelu Ojansivu, jolle kirjattiin 21 pistettä. Ex-maajoukkuehakkuri olikin suurin yksittäinen tekijä voiton takana. Keskitorjuja Miki Jauhiainen oli myös oivalla pelipäällä ja tehtaili 14 pistettä. Japanilaislibero Shohei Nose oli jälleen Savon takakentän kulmakivi nostaen aloitussyötöt 67% tarkkuudella Fedor Ivanovin käsiin ja puolustaen paljon hyviäkin iskulyöntejä takaisin peliin. Loimun parhaat pistemiehet olivat 19 pistettä tehnyt hakkuri Ali Fazli ja 14 pistettä tehnyt Sebastian Pozo Hernandez. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin Tayeb Einisamarein, joka teki 11 pistettä tehoin +10.

Katso myös: Tilastot – Savo Volleyn valokuvat –