7.3. Otteluraportti: Loimulle puhdas voitto Lakkapäästä

Pudotuspelipaikasta ja -asetelmista taisteleva Raision Loimu kukisti paineetta runkosarjan lopun liigakarsintoihin valmistautuvan Team Lakkapään Raisiossa lauantaina puhtaasti luvuin 3-0 (25-22, 25-21, 25-13). Täydet sarjapisteet tulivat Loimulle tarpeeseen, sillä taistelu runkosarjan loppusijoituksista käy kuumana päätöskierroksilla.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää yöllä bussilla Raisioon matkustanut vierasjoukkue oli terävällä pelipäällä ja haastoi Loimun tosissaan. Erien ratkaisupalloissa Loimu oli kuitenkin varmempi ja tehokkaampi. Ottelun toisen erän alkupuolella Loimun Eetu Mäki sai pallon suoraan naamaansa ja verta vuotavaa nenää paikattiin useiden minuuttien ajan. Tälli sai Mäen syttymään oivaan pelivireeseen ja ottelun kolmannessa erässä nähtiinkin kauden parasta hyökkäyspelaamista Mäeltä. Nuoren keskarin hyökkäykset olivat kolmannen erän suurinta viihdettä, kun pelin voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Lakkapään selkäranka katkesi jo erän alussa ja loppu oli Loimun näytöstä.

• Kaksi ensimmäistä erää oli aika tiukkoja, mutta 20 pisteen päällä me osattiin olla kovempia ja hoitaa erät kotiin. Kolmannessa erässä niksahti aikaisemmin ja saatiin laitettua peli pakettiin, kommentoi Loimun hyökkäyspeliä tehokkaasti pyörittänyt Joel Laakso.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Blake Leeson, joka teki 16 pistettä. Virkaveli Regan Fathers verkon toisella puolella teki yhden pisteen vähemmän, mutta sortui perisyntiinsä tehden virheitä niin että teholukemaksi jäi vain +3, kun se oli Leesonilla +14. Loimulla löytyi lopulta ratkaisijoita myös vieraita laajemmalla rintamalla.

• Mun mielestä Lakkapää oli tänään hyvä kaksi erää. Meidän oma pelissä aletaan olla enemmän samalla sivulla ja siellä alkaa olla niitä juttuja mitä ollaan haettu koko kauden ajan. Eetu Mäki sai tänään pallon turpaan ja alkoi pelaamaan sen jälkeen. Blake Leeson on ollut tämän viikon treeneissä raikas ja sama meno jatkui pelissä. En ollut yllättynyt siitä, kehui Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Loimun seuraava kotiottelu isketään jo sunnuntaina, kun lauantaina Vantaalla Ducksille hävinnyt sarjan kakkossijasta taisteleva Savo Volley saapuu Raisioon.

KATSO MYÖS: TilastotOttelun huippuhetkiäEnergiapörssi ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa matsia kommentoimassa Jani Sippola, Joel Laakso, Henri Tuomi ja Kasper Vuorinen: