8.3. Otteluraportti: Savo Volley haki pisteet Raisiosta

Savo Volley saapui Naistenpäivänä Kerttulan liikuntahalliin Raisioon edellisen päivän Ducks tappiosta sisuuntuneena. Päävalmentaja Jukka Tuovisen aamutreenien yhteydessä pitämä palopuhe hoiti hommansa ja lauantaina Lakkapään kukistaneen Loimun oli todettava vierailijat paremmakseen luvuin 0-3 (19-25, 24-26, 22-25). Ottelu tarjosi hyvää lentopalloviihdettä, kun palloa lyötiin kovalla kädellä ja kaivettiin kentän pinnasta ja mainosaidoista sydämellä takaisin peliin.

• Oli aika hyvää vääntöä. Muuten oli ihan tasainen peli, mutta syötössä hävittiin. Pelissä oli paljon hyviä puolustuksia ja pitkiä palloralleja, kertasi Tomi Saarinen taistelun tauottua.

Ottelun alusta asti oli selvää että Savo Volley oli saanut omat vahvuutensa toimimaan edellisen päivän ottelua paremmin. Vierailijat syöttivät vahvasti ja kaivoivat puolustuspalloja tarmokkaasti kentän pinnasta takaisin peliin. Puolustuspuuhissa kunnostautui erityisesti libero Josh Ayzenberg. Loimu pääsi erän puolivälissä peliin mukaan hakkuri Blake Leesonin näyttävien ja ilmavien lyöntien saattelemana. Ote ei kuitenkaan pitänyt erän ratkaisupalloihin asti.

Toisen erän Loimu aloitti vahvasti, mutta Jukka Tuovisen aikalisä tilanteessa 11-7 herätti vieraat. Erän loppupuoli mentiin tasaisissa merkeissä aina jatkopalloille asti. Tilanteessa 18-18 Loimun hakkuriosastolle tuli lisää murheita, kun tammikuusta asti hakkurin pestiä hyvin tuloksin hoitanut Blake Leeson loukkasi nilkkansa törmätessään verkolla Rodrigo Leitzken kanssa. Kepeillä Kerttulasta poistuneen Leesonin sairasloman pituus selviää alkuviikosta tarkemmissa tutkimuksissa. Heti Leesonin loukkaantumista seuranneessa pallossa Väinö Rahko säikäytti vielä kotiyleisöä loukatessaan olkapäätään syöksyessään palloa takaisin peliin mainosaidoista. Hänen kolhunsa ei onneksi estänyt pelaamista.

Kolmas erä lähti Loimulta tahmeasti käyntiin, mutta Tomi Saarisen vaihtaminen passariksi tilanteessa 2-5 piristi isäntien peliä. Erä eteni lopulta tasaisissa merkeissä aina kalkkiviivoille asti. Vieraat pääsivät ottelupalloon käsiksi, kun Kasimiri Vuorisen syöttö painui verkkoon tilanteessa 22-23. Vieraat käyttivät heti ensimmäisen ottelupallon hyväkseen ja varmistivat täyden pistepotin kotiin viemiseksi.

• Raikas ja energinen esiintyminen kokonaisuutena. Puolustuspelaaminen antoi mahdollisuudet voittoon. Ei käynyt niin kuin monesti käy, että ikävän loukkaantumisen kautta peli kääntyy, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Tamir Herhsko, joka teki 17 pistettä tehoin +7. Muut loimulaiset jäivät niin pistemäärässä kuin teholukemissakin vaatimattomimpiin lukemiin. Savo Volleysta eniten pisteitä tehtaili Antti Siltala, jolle kirjattiin 14 pistettä. Vieraista myös Lelu Ojansivu (12) ja parhaaksi pelaajaksi valittu Severi Savonsalmi (11) pääsivät kaksinumeroisiin pistelukemiin.

KATSO MYÖS: TilastotEnergisimmät ja positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentteja antamassa Lelu Ojansivu, Tomi Saarinen, Jukka Tuovinen ja Kasper Vuorinen: