8.10. Loimulle puhdas vierasvoitto Tampereelta

Kaksi kautta aikojen menestyneintä suomalaista lentopallon pääsarjaseuraa iski sunnuntaina vastakkain Tampereella, kun Raision Loimu matkusti Rantaperkiön Iskun vieraaksi. Ottelu oli kokeneen Tommi Roinisen 300. pääsarjaottelu. Komeasta ottelusaldosta 81. on tullut Loimun ja loput Iskun paidassa.

Loimun kokoonpanosta puuttuivat edelleen yleispelaajat Janne Marttila ja Kirill Borichev. Joukkueella oli kuitenkin alla keskiviikolta ehjä esitys ja puhdas vierasvoitto Vantaa Ducksista Suomen Cupissa, joten kolme ensimmäistä liigaottelua voitoitta liigan isompia ennakkosuosikkeja vastaan tahkonneen Loimun lähtökohdat sunnuntain otteluun olivat kohtalaisen hyvät. Voittotili aukesikin lopulta selvin 0-3 (18-25, 20-25, 18-25) numeroin.

Erittäin hyvä esitys joukkueelta. Pojat pelasivat kuten lupasivat kauden alussa, eli isolla energialla. 14 torjuntapistettä ja vain 12 virhettä on erittäin hyvät saldot, kehui Loimun päävalmentaja Christophe Achten.

Ottelun avauserä eteni tasaisissa merkeissä, kunnes Loimu karkasi tilanteesta 15-15 kuuden pisteen karkumatkalle. Tämä pyrähdys kesti erän loppuun asti ja Loimu niittaisi ensimmäisen erän päätökseen yleispelaaja Ossi Rumpusen johdolla. Rumpusen ohella avauserän hahmoja oli toinen yleispelaaja Verneri Vetriö, joka teki 3 pistettä hyökkäämällä ja saman verran myös torjumalla.

Toinen erä oli avauserääkin tasaisempi ja joukkueet etenivät aivan rinta rinnan tilanteeseen 10-10, jolloin Loimusta esiin nousi jälleen Vetriö sekä keskitorjuja Trent O’Dea. He tekivät pari pistettä mieheen ja tekniselle aikalisälle mentiin Loimun 11-14 johtoasemassa. Aikalisän jälkeen vieraat jatkoivat vahvaa menoaan ja Iskun päävalmentaja Oskar Muurinen kutsui joukkonsa kokoon aikalisälle tilanteessa 13-17. Tämän jälkeen erä eteni samalla piste-erolla eräpalloon asti, jonka hakkuri Gino Naarden niittasi Pyynikin parkettiin.

Pitkä erätauko saattaa muuttaa lentopallo-otteluiden voimasuhteita, mutta Loimu tuli pukukopista vahvasti kolmanteen erään. Kolmas erä näytti tulevan vieraille helpohkosti, mutta isännät nousivat vielä mukaan erän puolivälissä kolmella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä. Ero kaventui pienimmillään tilanteeseen 12-15, mutta sen lähemmäs Loimu ei Iskua päästänyt, vaan mustapaidat rynnistivät erävoittoon Rumpusen johdolla.

Loimun paras pistemies oli Ossi Rumpunen, joka teki 16 pistettä tehoin +11. Hakkuri Gino Naarden jäi saldollaan vain yhden pisteen Rumpusesta. Heidän ohellaan onnistujiin voidaan laskea koko joukkue, mutta pistemiehistä mainittakoon vielä Verneri Vetriö (11 pts, +8) ja Trent O’Dea (10 pts, +9). Iskun, ja samalla koko ottelun, paras pistemies oli kokenut maajoukkuemies Matti Hietanen, joka teki 19 pistettä isännille.

Voittojen tielle päässeen Loimun ottelut jatkuvat keskiviikkona Raisiossa, kun Vantaa Ducks saapuu pääkaupunkiseudulta vierailulle Raisioon ja Kerttulan liikuntahalliin.

Katso myös: Tilastot