8.11. Loimulla synkkä vierasviikonloppu

Pimeä ja synkkä marraskuinen road trip Kuopioon ja Joensuuhun muodostui Raision Loimulle tavallistakin synkemmäksi, kun vieraspeleistä Savo Volleyta ja Karelian Hurmosta vastaan ei herunut mukaan erävoittoja, saati sarjapisteitäkään. Loimu jatkaa siis vaikean alkukauden jälkeen edelleen Mestaruusliigan hännillä vailla sarjapisteitä. Seuraavat mahdollisuudet metsästää pisteitä on seuraavana viikonloppuna, kun lauantaina Raisioon saapuu Karelian Hurmos ja sunnuntaina Loimu matkustaa Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi.

Vierasviikonlopun ensimmäinen koitos oli syyskauden ykkösjoukkue Savo Vollley Kuopio-hallissa. Isännät olivat odotetun kovia eikä Loimu saanut omaa peliään kulkemaan. Toisessa erässä oranssi-mustat näkivät valonpilkahduksen ja vieraat johtivat ottelun toista erää jo lupaavasti, mutta isännät puristivat lopulta senkin erän itselleen. Ottelun viimeiseksi jäänyt kolmas erä etenikin sitten taas alusta alkaen isäntien komennossa ja ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Savo Volleyn 3-0 (25-13, 25-21, 25-18) kotivoitto.

Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist peluutti ottelussa koko joukkuetta ja näki ottelun jälkeen lupauksia paremmasta:

– Meillä on ollut paljon vaikeuksia, mutta uskon, että kun uudet pelaajat pääsevät peliin mukaan, on pelimme koko ajan menossa parempaan suuntaan.

Loimun paras pistemies oli ensimmäisen kokonaisen pelinsä pelannut yleispelaaja Ignacio Luengas, jonka teholukemat olivat 9/+7. Hakkuri Kirill Borichev teki 6 ja Eetu Mäki 5 pistettä. Kaiken kaikkiaan Loimun pisteet jakautuivat tasaisesti peräti kymmenelle pelaajalle.

Lauantain ottelun jälkeen Loimu matkusti Joensuuhun, jossa vastaan asettui Isänpäivänä Loimun tapaan vielä voitotta ollut Karelian Hurmos. Kun sunnuntain ottelun loppunumeroiksi kirjattiin Hurmoksen 3-0 (27-25, 25-18, 25-21) voitto, niin Loimu jäi sarjataulukon hännille ainoana joukkueena ilman voittoja.

Sunnuntaina Loimun vastaanottopelaaminen toimi erinomaisesti ja antoi mahdollisuudet avausvoiton nappaamiseen, mutta hyökkäyspelaamiseen ei löytynyt tarvittavia tehoja. Isännät torjuivat Loimun hyökkäykset kolmessa erässä 13 kertaa.

Loimun paras pistemies Joensuussa oli Elviss Krastins, joka tehtaili 11/+8 pistettä. Häntä tukivat keskitorjujat Facundo Imhoff seitsemällä ja Aleksei Zhbankov kuudella pisteellä.

– Tämän päiväinen tappio harmittaa kovasti. Ensimmäisen erän alku oli meiltä nihkeää ja kotijoukkue pelasi vähillä virheillä. Saimme hyvän nousun aikaiseksi vielä erän lopulla, se ei kuitenkaan riittänyt ihan voittoon asti. Ensimmäisen erän jälkeen aloimme tehdä liikaa virheitä hyökkäyksessä. Tällä tasolla se ei riitä, pitäisi pystyä pelaamaan virheettömämmin. Onnittelut kotijoukkueelle, kommentoi Loimun päävalmentaja Per-Erik Dalqvist ennen pimeälle kotimatkalle lähtemistä.