8.2. Otteluraportti: Loimu sammui Hurmoksen edessä

Raision Loimu taisteli lentopallon Mestaruusliigan tärkeistä pisteistä lauantaina Joensuussa, mutta sai todeta isäntien hurmoksen liian isoksi vuoreksi kiivettäväksi. Viime otteluissaan hyvin esiintynyt Karelian Hurmos piti täydet sarjapisteet itsellään 3-1 (20-25, 25-19, 25-22, 25-23) voitolla. Lauantain tulokset tiivistivät muutenkin taistelua runkosarjan sijoista 6.-9.

Loimu putosi lauantaina sijalle 7., mutta sillä on kolme ottelua vähemmän pelattuna kuin kaksi pistettä sen yläpuolella olevalla Vantaa Ducksilla. Loimun alapuolella väijyvät juuri Loimun kukistanut Hurmos, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna ja yksi piste vähemmän pelattuna, ja sen alapuolella samoiten yhden pisteen Loimusta Etta, jolla on otteluita pelattuna saman verran kuin Loimulla. Sunnuntai on Loimulle tärkeä päivä, sillä joukkue matkusti suoraan Joensuusta Ouluun, jossa se kohtaa sunnuntaina Ettan.

Joensuun ottelussa Loimu vei nimiinsä ensimmäisen erän, mutta toinen meni isännille ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa. Sen jälkeisessä kolmannessa erässä Hurmos oli niskan päällä, mutta Loimulla oli saumansa erän voittoon, kun vieraat nousivat parin pisteen päähän 23-21 tilanteeseen voitettuaan huiman pitkän taistelupallon. Mutta orastava loppukiri tyrehtyi heti pitkän pallorallin voittamisen jälkeen Blake Leesonin syöttövirheeseen ja kolmaskin erä meni isännille. Ottelun viimeiseksi jäänyt neljäskin erä oli tasainen. Isäntien juhlat käynnisti Juho Kauniston hyökkäyspiste, joka varmisti tärkeän täyden pistepotin jäämisen isännille.

Loimun passari Joel Laakso oli harmissaan ottelun päätyttyä: ”Aika vuoristorata fiilis jäi. Suttailtiin paikkoja ja aika paljon virheitä. Sellainen jäi fiilis.” Eikä pelintekijän näkemys ollut väärä, sillä Loimu teki omilla virheillään 33 pistettä Hurmokselle. Hurmos oli myös hyvin Loimun hyökkäyskuvioista perillä, sillä heille kirjautettiin 17 torjuntapistettä Loimun jäädessä kymmeneen. Loimun paras osa-alue lauantain ottelussa oli aloitussyöttö. Ässiä syntyi 11 ja Hurmoksen vastaanotto jäi vain 34% tasolle.

Ottelun paras pistemies oli Loimun yleispelaaja Tamir Hershko. Hän teki 20 pistettä tehoin +5, eli virheitä tuli hänellekin melko runsaasti. Hakkuri Blake Leeson teki 15 pistettä, mutta hänenkin tehonsa oli vain +1. Viime otteluiden tapaan Loimun tehokkain pelaaja oli Trent O’Dea, joka kirjautti tällä kertaa 12 pistettä ja +10 tehot. Hurmoksen puolella pisteet jakautuivat aika tasaisesti. Hakkurina pelannut Ville Louhela teki 13 pistettä, kuten myös keskitorjuja Eugene Stuart. Yleispelaaja Bjarne Huus teki 12, keskitorjuja Petter Östvik 11 ja yleispelaaja Juho Kaunisto 10 pistettä.

– Ottelun alussa meidän vastaanotto-hyökkäys ei toiminut hyvien nostojen jälkeen Syöttö-torjuntapuolustus toimi. Tiedettiin mitä kaveri tekee. Sen jälkeen ottelun kuva kääntyi. Meidän vastaanotto- hyökkäys alkoi toimimaan, mutta meidän syöttö-torjuntapuolustus laski. Syöttö oli kolmannessa erässä tosi heikko niin sen takia se meni. Pikkuisen eri osa-alueet pettivät ottelun eri vaiheissa, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

KATSO MYÖS: Tilastot