Siirry sisältöön

UUTISET

2.2. Otteluraportti: Loimu ja Tiikerit tarjosi viisi erää viihdettä

Raisiossa nähtiin hyvätasoinen ja viihdyttävä ottelu, kun Tiikerit matkusti Kokkolasta Loimun vieraaksi. Värikkäiden ja tunteikkaidenkin vaiheiden jälkeen Kerttulan liikuntahallin screenillä seisoi 2-3 (28-30, 25-16, 27-25, 21-25, 16-18) lukemat. Sunnuntain Mestaruusliiga-tulosten jäljiltä sarjataulukko on äärimmäisen tasainen sijoilla 6-8 ja taistelu pudotuspeliasetelmista käy kuumana Loimun, Ettan ja Ducksin kesken. Eikä unohtaa sovi myöskään sijalta 9 pudotuspeleihin kovasti hamuavaa Hurmosta. Molemmat valmentajat kehuivat ottelun jälkeen niin sen pelillistä tasoa kuin myös tunnetasoa.

• Erittäin tasainen vääntö. Niin tasainen että se olisi voinut lopussa mennä kummalle tahansa. Molemmat pelasi suht koht vähillä virheillä ja puolusti hyvin. Tunnetta oli tosiaan hyvin pelissä ja kyllä me vähän siinä rajoilla mentiin. Meinasi karata fokus vääriinkin asioihin. Tuomarit onnistui hyvin pitämään pelin kasassa ja ei puututtu turhaan, kehui Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä.

Loimulla alkukauden keskitorjujana pelannut Blake Leeson pelasi kolmannen ottelunsa laidassa. Tällä kertaa hän pelasi yleispelaajan tontilla, mutta ei kuitenkaan osallistunut vastaanottopuuhiin, vaan niitä hoiteli hakkurin ristipaikalla pelannut yleispelaaja Kasimir Vuorinen.

• Meillä on alkoi vähän niin kuin uusi kausi kun on uudet laitapelaajat. Systeemit pitää rakentaa uudestaan ja rakentaa ne meidän pelaajien ominaisuuksien ympärille, kommentoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen.

Ottelun avauserä oli tasainen ja venyi pitkälle jatkopalloille. Loimulla oli jo viisi eräpalloa, mutta erän katkaiseminen ei onnistunut ja Tiikerit käytti oman ensimmäisen eräpallonsa heti hyödyksi tilanteessa 28-29. Toinen erä päättyi selvin numeroin Loimulle ja kolmas jatkopallojen kautta. Kun neljäs erä päättyi Tiikereiden voittoon, niin ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Se oli ottelun käsikirjoituksen mukaisesti tasainen ja ratkaisu nähtiin jälleen jatkopalloilla kun Rami Rekomaa syötti ottelupallon libero Avery Aylsworthin käsien kautta katsomoon.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Tamir Hershko ja Jiri Hänninen. Hershko sai 58 passia ja teki yhteensä 35 pistettä, mikä on israelilaisen uusi Mestaruusliiga-ennätys. Hänninen sai 51 passia ja teki 30 pistettä. Muista loimulaisista Trent O’Dea, Blake Leeson ja Kasimir Vuorinen tekivät 15 pistettä mieheen. Hershkon esitys oli pisteiden lisäksi myös muuten kenties parasta mitä on tällä kaudella nähty. Kapteenin silmissä paloi liekki ja hän johti kapteenina joukkuetta omalla esimerkillään. Liekkiä oli silmissä muillakin pelaajilla verkon molemmin puolin ja ottelun tuomaristo joutui välillä rauhoittelemaan pelaajia ja käyttämään korttejakin.

KATSO MYÖS: TilastotEnergiapörssi ja positiivisin loimulainen