Siirry sisältöön

UUTISET

9.10. Lauantai illan huumaa Raisiossa

Loimu ja Akaa-Volley pelasivat myöhään lauantaina illalla Kerttulan liikuntahallissa yleisöön menevän ottelun, jossa yleisöä olikin mukavasti paikalla ja eli ottelussa mukana. Myöhäisestä alkamisajasta ja Huuhkajien päällekkäisestä ottelusta huolimatta yli 500 katsojaa saapui Raision kaupungin isännöimään otteluun, jonka voiton nappasi lopulta tasaisen taistelun jälkeen Akaa-Volley luvuin 1-3 (23-25, 29-27, 17-25, 23-25).

 

  • Täällä oli hieno meininki tänään pelata ja mä oon aina muutenkin tykännyt täällä pelata. Ja kiva että oli todellakin yleisöön menevä peli. Alku oli vähän sellainen nuhanen molemmilta. Vähän sellaista tunnustelua. Hyvä peli kaiken kaikkiaan. Me pidettiin pää loppuun asti kaikissa erissä. Vaikka tuli huonoja hetkiä, niin jauhettiin omaa touhua. Kyllähän Loimu laittoi meidät aika ahtaalle. Päät ei saa notkahtaa ja pitää vaan tehdä hommia, kommentoi Urpo Sivula taistelun tauottua.

 

Loimun pelaavasta kokoonpanosta puuttui pienestä kuumeesta kärsinyt Eetu Mäki, jonka korvasi Aatu Vihola. Muuten Loimu pelasi pääosin avausottelusta tutulla kokoonpanolla. Toisesta erästä eteenpäin päävastuun passipelistä kantoi Mauri Kurppa. Akaalla Joni Mikkonen pelasi erän verran, kunnes Kasimir Vuorinen korvasi hänet. Akaan passariksi palasi Anton Välimaa, joka pyöritti Akaan kauden parhaan passipelin.

 

Ottelun avauserä lähti käyntiin vieraiden määrätessä tahdin parketilla. Isännät saivat erän puolivälissä pelin juonesta kiinni tuplavaihdon ansiosta, kun Mauri Kurppa ja Sebastian Pozo Hernandez tulivat vaihdosta kentälle Tomi Saarisen ja Ali Fazlin tilalle. Loimu nousi jo tasapisteisiin 22-22, kun Aatu Vihola ja Väinö Rahko torjuivat Urpo Sivulan hyökkäyksen. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun ex-loimulainen Kasimir Vuorinen ratkaisi ensimmäisen eräpallon Loimun torjunnan käsistä pallon maisemaan lyömällä.

 

Toisessa erässä taas Loimu oli hienoisesti niskan päällä, mutta Akaa roikkui sitkeästi mukana ratkaisupalloille asti. Erä venyi jatkopalloille asti ja lopulta Loimu pääsi tuulettamaan erävoittoa, kun Kasimir Vuorisen iskulyönti livahti pitkäksi. Akaalaiset tosin olivat asiasta hieman erimielisiä ottelun tuomariston kanssa.

 

Kolmas erä oli ottelun selvin ja eteni alusta alkaen Akaan komennossa. Viimeiset niitit iski Kristo Kollo syöttöpaikalta, kun kaksi peräkkäistä hyppysyöttöä nousi Loimun vastaanotolta vastapalloiksi ja Akaa löi itsensä eräpallotilanteeseen, jonka Kristaps Smits löi leveäksi. Neljäs erä oli jälleen tasainen ja sen ratkaisuhetkille lähdettiin tasatilanteesta 20-20. Loimu karkasi vielä Ali Fazlin ässällä 22-20 johtoon, mutta se ei riittänyt, vaan kokeneempi Akaa-Volley hiipi rinnalle ja ohi. Ottelun viimeisen niitin iski vieraiden parhaaksi pelaajaksi palkittu maajoukkuekeskari Sauli Sinkkonen.

 

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 28 pistettä tehoin +15. Kapteeni Väinö Rahko antoi hyvin tulitukea tehden 14 pistettä mukavin +12 tehoin. Akaan puolelta virkaveli Urpo Sivula teki 22 pistettä tehoin +15. Vieraat olivat merkittävästi isäntiä tehokkaampia keskisektorilta, josta useiden tehokkaiden kuutospaikan hyökkäysten lisäksi Sauli Sinkkonen tehtaili 14 ja Panu Pitkänen 11 pistettä.

 

  • Akaalta hieno esitys tänään. Aina kun me yritimme laittaa lisää painetta, niin he reagoivat erinomaisesti ja he olivat erien lopuissa meitä parempia. Akaan kokemus näkyi erien lopuissa. Olen tyytyväinen pelaajiini. Haastoimme hyvin kovan joukkueen. Nuoret pelaajat ovat kasvaneet ja kehittyneet viime kaudesta ja kehittyvät edelleen. On tärkeää että pystymme nyt jo haastamaan kokeneita joukkueita ja ehkä kauden edetessä pystymme voittamaan näitä. Ensi lauantaina on jo seuraava mahdollisuus kotona VaLePaa vastaan, käänsi Loimun päävalmentaja Aitor Barreros katsettaan jo tulevaankin.

 

Ottelun Pro-libero: Voitto Köykkä, Akaa-Volley

Otteluisäntä Raision kaupungin palkitsemat parhaat pelaajat: Loimu Ali Fazli & Akaa-Volley Sauli Sinkkonen

 

Katso myös: TilastotValokuvat

Ottelun jälkeinen mediatilasuus  <katso tästä>

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o RajuLive Oy
Hiidenkatu 7 G
20360 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös