9.3. Runkosarjan viimeisestä vieraspelistä tappio

Loimu matkusti keskiviikkona Savo Volleyn vieraaksi Kuopiosta vielä yli 100 kilometriä kauemmas Vieremälle. Pienten kolhujen ja lähestyvien pudotuspelien vuoksi muutama avainpelaaja puuttui Loimun kokoonpanosta, jotta Iskukyky olisi täydellinen kauden tärkeimpien pelien alkaessa. Tämän vuoksi Loimun avausseitsikko otteluun oli viime aikojen otteluista hieman poikkeava. Libero Kyle Dagostino puki ylleen yleispelaajan paidan ja hakkurin tontilla vastuun otti normaalisti keskipelaajana pelaava Eetu Mäki. Loimun kannalta positiivisia asioita ottelussa oli muiden muassa keskitorjuja Tayeb Einisamareinin ahertaminen koko ottelun kentällä sekä Aatu Kulmalan hyvä peli liberon tontilla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja heti ensimmäisessä palloissa Eetu Mäki teki tuoreen hakkurin innokkuudella pisteitä. Lopulta Loimusta ei kuitenkaan ollut taistelemaan avauserän voitosta, vaan Savo Volley vei erän nimiinsä kokeneen Lelu Ojansivun johdolla. Toinen erä oli ottelun tasaisin, mutta sekin päättyi lopulta kotikylällään pelanneen yleispelaaja Antti Siltalan hyökkäyspisteeseen kahden pisteen erolla. Kolmannessa erässä Loimun hyökkäystehot romahtivat eikä vieraista ollut enää kotijoukkuetta haastamaan pitkän erätauon jälkeen.

Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin puhdas 3-0 (25-18, 25-23, 25-13) kotivoitto, mikä varmisti runkosarjan voiton Savo Volleylle. Loimu pelaa vielä perjantaina runkosarjan viimeisen ottelunsa kotikentällä Hurrikaania vastaan ja panoksena on sijat 6. ja 7. Hurmoksen kanssa. Mestaruusliiga panosten ohella panoksena on myös Varsinais-Suomen herruudesta jaettavaan Siljan Maljan voitto, sillä Loimu lähtee viimeiseen paikallisotteluun yhden pisteen johtoasemassa Hurrikaaniin nähden. TuTon kolmanneksi sijoittuminen on varmistunut jo aiemmin.

Vieremällä pelatun ottelun paras pistemies oli Savon Ojansivu, joka kirjautti 14 pistettä. Virolainen Andrus Raadik teki kaksi pistettä vähemmän. Loimun puolelta hakkuri Eetu Mäki teki 11 pistettä ja yleispelaajista Sebastian Pozo Hernandez 8 ja Kyle Dagostino 7. Molempien yleispelaajien teho putosi kuitenkin miinuksen puolelle virheiden vuoksi. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin vain 176 senttisenä yleispelaajan paikalla ahertanut Dagostino.

• Oli ihan kiva pelata. Eka kerta ikinä hakkurina, kun en ole junnunakaan pelannut. Kuulin bussimatkalla että pelaan hakkurina. Ihan hauskaa ja hyvä peli, kommentoi Eetu Mäki.

Katso myös: Tilastot