Siirry sisältöön

UUTISET

Akaa-Volley kampesi historian ensimmäisen voittonsa Loimusta

Loimu avasi lentopallon Mestaruusliiga-kauden kotihallissaan lauantaina isännöiden Akaa-Volleyta. Toisen kautensa pääsarjatasolla aloittanut Akaa-Volley ei ollut ennen lauantain kohtaamista voittanut koskaan Loimua. Päivää aiemmin kotikentällään Ettaa vastaan kautensa avannut vierasjoukkue oli ottelun avauserässä paremmin valmiina tosipelien iskemiseen ja vieraat veivät sen nimiinsä selvin lukemin.

 

Avauserä karisti harjoituspelien jäännökset Loimunkin jaloista ja toisesta erästä alkaen voitosta iskettiin tasaväkisesti. Toisen erän puolivälissä Loimun avauksessa ollut Kasimir Vuorinen väänsi nilkkansa ja joutui vaihtoon Enderwin Herreran vierailtua keskirajan väärällä puolella hyökkäyksen jälkeen. Loimu ei tästä lamaantunut, vaan voitokas juna jatkoi raiteillaan Väinö Rahkon otettua kuusikkopaikan haltuunsa. Pitkän erätauon jälkeinen kolmas erä eteni tasaväkisesti puoliväliin asti, jolloin Loimu vaihtoi tuplavaihdossa kentälle passari Tomi Saarisen ja hakkuri Windson Ferreiran tilalle Joel Laakson ja Iskusta farmisopimuksella mukaan tulleen Paavo Korhosen. Isäntien peli meni tästä vähän sekaisin ja virheiden saattelemana Akaa-Volley rynnisti erävoittoon.

 

Neljäs erä oli jälleen tasainen. Ratkaisuhetkillä Loimu pysyi menossa mukana torjumalla pari kertaa peräkkäin Eetu Pennasen hyökkäyksen Eetu Mäen ja Windson Ferreiran toimesta. Ottelun ratkaisun venyminen viidenteen erään varmistui kun Väinö Rahko vei Joni Mikkosen hyökkäyksen torjumalla Loimun eräpalloon, jonka Aleksi Kaatrasalo hyökkäsi pitkäksi. Lyhyt ratkaisuerä eteni vain pisteen erolla aivan kalkkiviivoille asti. Loimulaisittain harmillisesti ottelun kaksi viimeisintä suoritusta oli isäntien syöttö- ja hyökkäysvirhe ja näin ollen vierailija Akaa-Volley pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä voittoa Loimusta.

 

Debyytti vähän jännitti, mutta kivalta tuntui kun lähti rullaamaan. Tämä oli itseltäni ihan hyvä peli, mutta yksi vastapallo jäi harmittamaan. Ja joukkueena olisi pitänyt syöttövirheitä saada vähän pois ja hyökätä vaan kovempaa, kommentoi liigadebyytissään vakuuttavasti esiintynyt vasta 17-vuotias keskitorjuja Eetu Mäki.

 

Joukkueiden parhaat pistemiehet olivat Akaalta Joni Mikkonen ja Loimulta Tamir Hershko, jota tekivät 18 pistettä mieheen. Vierailta onnistuivat pisteiden teossa tasaisesti myös yleispelaajat Eetu Pennanen ja Enderwin Herrera sekä keskitorjuja Mart Naaber. Loimulta tulitukea Hershkolle antoivat keskarit Eetu Mäki ja Blake Leeson sekä hakkuri Windson Ferreira. Myös joukkueiden liberot Avery Aylsworth ja Voitto Köykkä  olivat oivalla pelipäällä.

 

Loimun seuraava ottelu isketään perjantaina 4. lokakuuta,  kun viime kauden hopeamitalisti Etta saapuu Oulusta Raisioon. Osta ennakkoliput Seat4me:stä!

 

KATSO MYÖS: ValokuvatTilastoMediatilaisuusvideo – OranssiaVoimaa Energiapörssi ja ottelun positiivisin pelaaja –

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös