Loimu ei roihunut cup-finaalissa – 2000-luvun 5. mitalista nälkää kevääseen

Kupittaan palloiluhallissa Turussa nähtiin lauantaina yli 1400 ihmistä todistamassa lentopallon Suomen Cupin miesten ratkaisuottelua. Lukema oli hieno ja erityisen hieno oli oranssimustien kannattajien määrä lehtereillä. Ottelun jälkeen joukkueen kaulaan ripustettiin viidennen kerran 2000-luvulla mitalit. Siihen illan positiivinen anti sitten valitettavasti oikeastaan Loimun osalta jäikin, sillä pelillisesti joukkue ei pystynyt vielä suorittamaan kultamitalin vaatimalla tasolla. Kokeneempi Savo Volley oli niskan päällä koko ottelun ja vei sen nimiinsä lopulta suoraan 3-0 (25-22, 25-17, 25-18).

Avauserää mentiin tasaisissa tunnelmissa Alvi Shurdhin toiseen syöttövuoroon asti. Tuon aikana Savo karkasi 14-11 -johtoon, jonka Loimu kuitenkin tasoitti Aleksei Zhbankovin kaksi torjuntaa ja hyökkäyksen sisältäneen tehohetken aikana. Ratkaisevaksi vuoroksi nousi Joonas Jokelan kaksi peräkkäistä pistettä, joilla Savo otti kahden pisteen johdon 18-16. Tuon jälkeen mentiin eräpalloon asti vuorotahtia niin, että Savo syötti kahden pisteen johdossa. Sideout-pelaaminen murtui avauserän ensimmäisessä eräpallossa, jonka Michael Michelau torjui Ali Fazlin hyökkäyksestä kenttään.

Savo piti jalan kaasulla finaalin toisessa erässä. Se pystyi napsimaan puolustusten kautta pisteitä omilla syöttövuoroillaan ja ero Loimuun kasvoi tasaisesti. Loimun ongelmat olivat perustavanlaatuisia, kun sekä vastaanotto että syöttö tökkivät. Niiden herpaantumisen vuoksi ei myöskään hyökkäys- tai torjuntapelaaminen päässyt loistamaan. Hakkuri Ali Fazli joutui tekemään tilaa Veeti Nikkiselle tilanteessa 17-9 tehtyään vastustajalle siinä vaiheessa peräti kuusi pistettä. Erän aikana myös passari Tomi Saarinen sai tehdä tilaa Janne Pyhäjärvelle ja libero Esko Vuorinen Roope Siliämaalle. Vaihdot eivät auttaneet, vaan Savo vei erän seitsemän pistettä tehneen Michael Michelaun johdolla. Loimulta kumpikaan perjantain välierässä loistaneista yleispelaajista ei pystyneet vastamaan Michelaun heittämään haasteeseen.

Kolmannessa erässä Loimu haki varmuutta hihaosastolle kahden liberon peluutuksella. Erä alkoi Loimun 3-0 -johdolla, mutta sitten esiin astui taas Michelau. Mies hyökkäsi ja torjui Savon kuudesta ensimmäisestä pisteestä neljä. Myös Michelaun hyvä syöttö edesauttoi Savon jatkopallopelaamista pallossa, jonka Shurdhi tykitti jatkopallosta Loimun kenttään ja teki siitä Savon kymmenennen pisteen. Heti perään Michelau syötti ässällä tilanteeksi 11-7, ja seuraava Michelaun syöttö nousi Loimulta Kevin Rodriguezille vastapalloksi. Loppuerä oli Savon osalta johdon turvallista kasvattelua loppuun asti. Loimulta oma kasvatti Samuel Salminen pääsi vielä lopussa ottamaan tuntumaa Cup-finaaliin, mutta sekään ei auttanut, vaan ottelu päättyi Savo-passari Kevin Rodriguezin ässään.

Ottelun paras pistemies oli Savo Volleyn yleispelaaja Michael Michelau, joka teki 17 pistettä tehoin +12. Savolaistunut ex-loimuhakkuri Joonas Jokela teki yhden pisteen vähemmän. Loimun puolelta parhaan pistemäärän kokosi hakkuri Ali Fazli, jolle kirjattiin yksi piste virkaveljeä vähemmän, mutta tehoissa hän jäi vain lukemaan +5. Aleksei Zhbankov teki 11 ja Tomas Rodriguez 10 pistettä.

Cup-hopea jätti varmasti nälkää Loimun joukkueelle Mestaruusliigan kevääseen, joka jatkuu Raisiossa heti ensi viikolla kahdella paikallisottelulla, kun keskiviikkona Kerttulaan saapuu Hurrikaani ja lauantaina TUTO Volley. Eli muutaman päivän sisään isketään kaksi paikallissarja Siljan maljankin ottelua, jotka saattavat jo ratkaista kiertopalkinnon ja kevään palkintoristeilyn kohtalon. Keskiviikon Hurrikaani-ottelussa Loimun Cupin hopeamitali on kaikkien kannattajien hypisteltävänä Kerttulan aulan fanituotepisteessä!

KATSO MYÖS: TilastotLiiton valokuvatHannu Tuomisen valokuvat