Tiikerit eivät onnistuneet sammuttamaan Loimua – Suomen Cupin finaali lauantaina Turussa

Raision Loimu pelaa lauantaina lähes kotikentällään Turun Kupittaalla lentopallon Suomen Cupin finaalissa 19 vuoden tauon jälkeen. Tämä varmistui perjantaina, kun Loimu avasi final 4 -lopputurnauksen kaatamalla välierässä Kokkolan Tiikerit luvuin 1-3 (25-23, 22-25, 21-25, 17-25). Finaalissa vastaan asettuu Joonas Jokelan tähdittämän Savo Volley, joka kaatoi perjantain ensimmäisessä välierässä Akaa-Volleyn luvuin 3-1. Perjantain yleisömäärä oli jo 1384, joten lauantaille on luvassa melkoinen hulabaloo Kupittaan Palloiluhallille. Päivälipulla katsojat näkevät ennen miesten finaalia naisten kaksi Cup-välierää.

Savolaislähtöinen Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen heitti välierän jälkeen pientä huulta sen jälkeen, kun oli sysännyt ensin ennakkosuosikin paineet savolaisille arvioidessaan lauantain finaalivastustajaa:
”Näin savolaisena ihan kiva juttu. Me lähdetään kyllä haastajan roolissa ainakin kokemuksen suhteen, mutta ollaanhan me melkein kotimaisemissa, joten turha tänne tulla hyppimään.”

Välieräottelun alku oli tasaista ja hieman hermostunuttakin peliä. Kovat panokset näkyivät pelaajien otteissa. Pienten marginaalien avauserä meni Oskari Keskisen ansiosta Tiikereille. Vielä toisessakin erässä Keskinen piti Loimun ahtaalla ja Tiikerit mukana pelissä, mutta Loimu onnistui puristamaan tärkeän erävoiton itselleen. Se ja pitkällä erätauolla Loimun tekemät pienet taktiset muutokset ratkaisivat ottelun Loimulle. Muiden Tiikereiden lisäksi Keksinenkin saatiin kuriin ja Loimun torjunta-puolustus sekä hyökkääminen kesytti kissapedot.

– Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaista ja hyvääkin lentopalloa molemmilta joukkueilta. Pystyimme hyökkäämään tehokkaasti, mutta kahdessa viimeisessä erässä vastustaja teki meistä aseettomia. He saivat puolustettua ja vaimennettua meidän hyökkäyksemme. Se ei ollut meidän huonoutta, vaan nimenomaan vastustajan hyvyyttä, kehui Tiikeri-luotsi Mikko Keskisipilä.

Ottelun paras pistemies oli etenkin ottelun alussa loimulaisille harmaita hiuksia aiheuttanut ex-loimulainen hakkkuri Oskari Keskinen, joka teki 26 pistettä tehoin +16. Muut Tiikereiden laitahyökkääjät olivatkin enemmän vaikeuksissa Loimun torjunnan kanssa läpi ottelun ja seuraavaksi parhaat Tiikerit olivatkin keskitorjujat Antti Leppälä (11 pistettä) ja Rami Rekomaa (7 pistettä). Loimun puolella kaikki laitapelaajat olivat kovassa vireessä, sillä hakkuri Ali Fazlin (21 pistettä, tehot +14) rinnalla Tomas Rodriguez takoi lukemat 19 +12 ja Aapeli Kouki 14 +11. Yleispelaajat Rodriguez ja Kouki osoittivatkin tosissaan olevansa isojen pelien miehiä, sillä esimerkiksi Koukille ei kirjattu yhtään torjuntaan lyöntiä tai hyökkäysvirhettä koko ottelussa ja lisäksi hän napsi 5 torjuntapistettä.

OSTA TÄSTÄ LIPPU LAUANTAIN FINAALIPÄIVÄÄN ja käytä LOIMU-koodia. Päivälipulla näkee kaksi naisten välierää sekä miesten finaalin.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvat