Siirry sisältöön

UUTISET

Loimu löysi Saarisen korvaajan VaLePasta

Loimu on löytänyt uuden kapellimestarin kahdeksan kauden ajan kasvattiseuransa edustusjoukkueessa pelanneen Tomi Saarisen suunnatessa ensi kaudeksi Bundesliigaan. Loimun uusin pelaajavärväys siirtyy Raisioon Sastamalasta, kun 21-vuotias ja 192 cm pitkä passari Saku Tuomivaara liittyy oranssi-mustaan joukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella.

 

Tuomivaara on hämeenlinnalaisen TT-Volleyn kasvatti. Hän on pelannut aikuisten tasolla aiemmin Lempo-Volleyssa ja Akaa-Volleyssa ennen siirtymistään VaLePaan. Helmikuussa 2021 pelatun ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelun jälkeen Tuomivaaran palkintokaappiin on kertynyt jo yksi hopea- ja kaksi pronssimitalia pääsarjasta, eli kolmesta täydestä liigakaudesta yhtä monta mitalia.

 

  • Saku on Saarisen Tomin tapaan nuoresta iästä huolimatta jo kokenut passari. Hänen näytöt niin Akaasta kuin VaLePastakin on hyvät ja hän on valmis kantamaan vastuuta ensi kaudella, kehui Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

 

Tuomivaara on ollut aiemmin ns. kakkospassarin roolissa kehittymässä kokeneempien aisaparien rinnalla, mutta nyt on hänen on tarkoitus ottaa se viimeinen askel estradien kirkkaimpiin valoihin. Akaa-Volleyssa hän pääsi pudotuspelikeväänä 2022 näyttämään taitojaan Kerttulassakin, kun hän pyöritti puolivälieräsarjasta alkaen peliä loppukauden ajan Anton Välimaan loukattua sormensa. Tällä kaudella VaLePassa Tuomivaaralla on ollut huippuhyvä näköalapaikka huippupassarin toimintaan, kun hän on saanut seurata läheltä yhtä kaikkien aikojen parasta passaria, eli Mikko Eskoa. Eikä kausi jäänyt pelkäksi vierestä seuraamiseksi, sillä peliaikaakin tuli niin Mestaruusliigassa kuin myös Euro-kentillä Mestareiden Liigassa. Hän passasi mm. koko tärkeän Mestareiden Liigan karsintapelin ukrainalaista Prometey Dniproa vastaan. Ja hyvin passasikin, vaikka ottelu kääntyikin kahden voittoerän jälkeen tappioksi.

 

  • On hienoa olla osa perinteikästä Loimua. Ulkomailtakin tuli tarjouksia ja kävin myös tryoutilla. Loimun otettua yhteyttä se oli selkeä vaihtoehto tulevaksi seuraksi, jos Suomeen jään. Uskon jo tässä vaiheessa, että Loimu kokoaa porukan tälläkin kaudella millä taistellaan Mestaruusliigassa viime vuosiin totuttuun tapaan hyvin ja toivottavasti vielä hiukan menestyksekkäämmin. Raisiossa tullaan ensi kaudella näkemään varmasti taas kova porukka niin kentällä kuin katsomossakin. Nähdään ensi kaudella Kerttulassa, kommentoi Tuomivaara.

 

Loimun sopimusneuvottelut jatkuvat ja uusista sopimuksista tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään toukokuun alkupäivinä, kun Loimulaiset suuntaavat Silja Linelle kauden päätösristeilylle. Valmentajarintamalla Loimulla on tällä hetkellä neuvottelupöydässä kolme konkreettista vaihtoehtoa ulkomailta.

loimu_tunnus_oranssi

Raision Loimu ry
c/o Rabbit Visuals Oy
Itäinen Rantakatu 64b
20810 Turku

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös