Siirry sisältöön

UUTISET

Loimun toiseksi passariksi oma kasvatti naapuriseurasta – läpimurron tehnyt Kouki jatkaa kasvattajaseurassaan

Loimun kanssa aiemmin sopimuksen tehnyt passari Saku Tuomivaara saa aisaparikseen Loimun juniorikoulun kasvatin, kun 21-vuotias ja 189 cm pitkä passari Oleksii Bulgyn palaa TUTO Volleysta Loimun paitaan. Bulgyn on kulkenut mielenkiintoisen reitin liigapassariksi. 11 vuotiaana Suomeen ja Turkuun Ukrainasta muuttanut peluri aloitti lentopallon Loimun junioreissa hetimiten Suomeen saavuttuaan.

Juniorivuosien jälkeen hän lähti tutun valmentaja Ruslan Zhbankovin houkuttelemana TUTO Volleyn ykkössarjajoukkueeseen. TUTO-paidassa tutuksi tuli niin seuran kakkos- kuin edustusjoukkuekin. Ensimmäisen liigakautensa passari vietti pelikentän ja vaihtopenkin sijasta kentän päädyssä tehden turkulaisseuran tilastoja. Sittemmin tilastojen pyörittäminen vaihtui jälleen pelin pyörittämiseen.

Nuoren miehen liigakyvyt todistettiin viimeistään viime kaudella, kun hän pääsi tuuraamaan ykköspassari Joska Förstiä onnistuen erinomaisesti. Syksyllä 2022 hänen kykynsä noteerattiin myös nuorten maajoukkuevalmennuksessa, kun hänet kutsuttiin ikäluokkansa maajoukkueeseen edustamaan Suomea EM-lopputurnauksessa Italiassa.

Päättyneen Mestaruusliiga-kauden jälkeen Bulgyn jatkoi kauttaan vielä kakkossarjassa passaten TUTO Volleyn valtakunnallisen sarjan mestariksi. Maltillisesti urallaan edenneen Bulgynin tavoitteet lentopallossa on korkealla.

 • On kyllä todella upea fiilis palata kasvattajaseuraan ja päästä pelaamaan kotiotteluita Kerttulan liikuntahallissa. Junnuna olin aina katsomassa miesten pelejä Kerttulassa ja nyt oon itse ”se mies” joka pelaa siellä. Tavoitteita on paljon ja pari niistä on kehittää omaa peliään entistä paremmaksi ja taistella mitalipeleihin pääsystä, kommentoi Oleksii Bulgyn innostuneena.


 • Viime kaudella uuteen yleispelaajan rooliin menestyksekkäästi totuttautunut 26 vuotias 194 cm pitkä Aapeli Kouki edustaa niin ikään kasvattajaseuraansa myös alkavalla kaudella. Koukin ensimmäinen kausi yleispelaajan oli useamaan kertaan harjoittelua ja pelaamista häirinneistä sairasteluista huolimatta positiivinen ja hän hävisi kauden jälkeen järjestetyn kauden läpimurtopelaaja-äänestyksen vain niukasti Akaa-Volleyn Antti Taposelle.

 • Viime kaudesta jäi kyllä nälkää ensi kaudelle, kun ei parasta pystytty antamaan loppukaudesta. Nyt on taas mahtava tilaisuus kesällä viedä omaa peliä eteenpäin ja saada se oma suoritustaso tasaisemmaksi ensi kaudelle, kertoi Kouki.


 • loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös