Siirry sisältöön

UUTISET

Loimulle päävalmentaja Latviasta

Syyskuun lopussa alkavaan lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuvan Raision Loimun edustusjoukkueen päävalmentaja on valittu. Lentopallon kaikkien aikojen maratontaulukon piikkipaikkaa hallussaan pitävän seuran edustusjoukkueen ottaa komentoonsa 1+1 -vuotisella sopimuksella latvialainen 46-vuotias Austris Stals.


Riikassa tällä hetkellä asuvalle Stalsille suomalainen ilmasto, kulttuuri ja luonteen piirteet ovat tuttuja, sillä hän on edusti palaajaurallaan Napapiirin Pallokettuja Suomessa kausina 1998-2001. Rovaniemen visiitin jälkeen hän pelasi niin Viron kuin Latviankin pääsarjoissa. Vuonna 2017 päättyneen pelaajauran jälkeen Stals on luonut valmennusuraa Latviassa, Virossa ja Liettuassa. Kaksi edellistä kautta Liettuassa ovat päättyneet Amber Volleyn kanssa tuplamestaruuksiin. Seurajoukkueiden lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana Latvian maajoukkueessa vuosina 2022-2023.


 • Ensi kaudesta tulee varmasti minulle mukavan haastava, sillä kaikki tulee olemaan uutta. Minulle on tärkeää integroitua mahdollisimman pikaisesti Loimu-perheeseen. Pelillisesti kaudesta tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä näen pelaajissamme ison potentiaalin. Odotan jo innolla, että pääsen tutustumaan vielä paremmin kaikkien pelaajiemme kanssa ja tekemään meistä ison perheen, jolla on yhteinen tavoite, eli päästä Mestaruusliigan mitalipeleihin taistelemaan mitalista kauden päätteeksi, kommentoi Stals.  Perheellinen Stals vannoo lentopallossakin tiimipelaamisen nimeen, sillä hänelle oli sopimusneuvotteluissa erittäin tärkeää, että millaisen tiimin kanssa hän pääsee töitä Loimussa tekemään. Jatkuvuus oli latvialaisen toiveissa ja sitä onkin luvassa, sillä päävalmentajaa lukuun ottamatta viime kaudelta tuttu valmennustiimi jatkaa. Apuvalmentajana jatkaa siis Kai Stenius, fysiikkavalmentajana ja fysiona Miikka Nieminen, tilastovalmentajana Sari Virta sekä huoltajana Juha Brandt.

 • loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös