Siirry sisältöön

UUTISET

Joukkue täydentyy Nigeriasta, Kanadasta ja Kokkolasta

Seuraavaan lentopallon Mestaruusliiga-kauteen valmistautuva Raision Loimu on solminut pelaajasopimukset kolmen pelaajan kanssa ja joukkueen kokoonpano alkaa olla viimeisiä silauksia vaille valmis syksyllä alkavaan uuteen kauteen. Uusimmat pelaajat vahvistavat hakkuri- sekä yleis- ja keskipelaajaosastoja.Nigerian ”Prince” hakkuriksi

Loimun hakkuriviitan pukee harteilleen nigerialainen Dhikirullahi Oyedepo. Lempinimi ”Prince” istunee hieman helpommin suomalaisten lentopallon seuraajien suuhun. Aiemmin urallaan myös keskitorjujana pelannut Prince on 206 senttiä pitkä ja 20-vuotias.

 • Tavoitteeni lentopallouralle ovat korkealla. Loimun kanssa on nyt kaksivuotinen sopimus ja niiden kautta on tarkoitus ponnistaa aivan terävimmälle huipulle asti, kommentoi vielä kotimaastaan tavoitettu Prince.
 • Kaksivuotisen sopimuksen Mestaruusliigana ja Loimuun allekirjoittanut Princen on pelannut aiemmin kotimaansa lisäksi Bahrainissa Nahib Salehin ja Kazakstanissa Alikhan Aktoben joukkueissa. Kotimaataan hän on edustanut mm. alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Iranissa vuonna 2021.

  Loimu sai taustatietoa Princestä mm. Loimua aikoinaan valmentaneelta Ruben Wolochinilta, joka on tehnyt pitkän valmentajauran maailmalla Raisiosta lähdettyään. Wolochin valmensi Bahrainin maajoukkuetta, kun Prince pelasi maan pääsarjassa ja hänellä on hyvää kerrottavaa uudesta loimulaisesta:

 • Hän on erittäin iso ja mielenkiintoinen lupaus. Pallo lähtee korkealta ja kovaa. Hän on kova tekemään töitä ja bahrainilaisseura oli erittäin tyytyväinen myös hänen asenteeseensa. Yritimme jopa saada hänelle Bahrainin passia, jotta olisimme saaneet hänet maajoukkueeseen.


 • Yleispelaajaosaston täydentää fyysinen peluri Kanadan yliopistosarjasta

  Loimun yleispelaajaosastolle fyysisyyttä ja taitoa tuo kanadalainen Nigel Nielsen, joka on 24-vuotias ja 196 senttiä pitkä. Hän on pelannut aikaisemmin urallaan vain kotimaassaan ja viimeisimpänä Winnipegin yliopistossa, joka sai kovasti kehuja valmennuksestaan ja pelaajakehityksestään Loimun käyttämiltä tietolähteiltä.

  Ennen yliopistolentopalloa hän menestyi erinomaisesti Manitoban lukiojoukkueessaan, jonka paidassa hän keräsi ison määrän palkintoja ja pokaaleja niin joukkueelleen kuin myös itselleen. Hän edusti Manitobaa myös Canada Gameseissa, joka on joka toinen vuosi järjestettävä monilajitapahtuma, joka korkein kanadalaisten urheiljoiden kotimaan kilpailu.

 • Tavoitteeni on taidoillani ja itseluottamuksellani antaa isoin mahdollinen panos joukkueen menestymiseen. Toivottavasti taistelemme tiukasti mitaleista ja mestaruudesta. Olen erittäin innoissani saadessani tämän mahdollisuuden ja aion antaa kaikkeni tiimille ja meitä tukevalle yhteisölle, lupailee Nielsen.


 • Rami Rekomaan pitkä Kokkolan visiitti vaihtuu Raisioon

  Kolmas uusi loimulainen on Kokkolasta Raisioon muuttava 28-vuotias ja 196 senttiä pitkä keskipelaaja Rami Rekomaa. Akaa-Volleyn kasvatti debytoi Mestaruusliigassa syksyllä 2017 VaLePan paidassa. Ensimmäisen liigakauden aikana hän siirtyi lainasopimuksella Isku-Volleyn riveihin. Toisen liigakautensa hän aloitti jälleen VaLePassa, mutta siirtyi kesken kauden Tiikereihin, joka kaipasi keskipelaajaa australialaisen Simon Honen jätettyä joukkueen kesken kauden. Tiikereissä Rekomaalla vierähtikin sitten viisi ja puoli kautta. Näiden aikana hän pääsi kertaalleen nauttimaan mitalijuhlista, kun Tiikerit voitti hopeaa keväällä 2021.

  Kuluvalla kaudella Rekomaa oli Mestaruusliigan torjuntapörssin kolmonen. Hän on ollut aikaisempinakin kesinä Loimun joukkueen rakentamisen palapelissä mukana, mutta aiemmin häntä ei ole Raisioon saatu hankittua.

 • Olen todella iloinen ja innoissani kun pääsen Loimuun ja Raisioon. Maisemanvaihto Kokkolan rupeaman jälkeen tekee varmasti hyvää ja antaa uutta potkua tekemiseen. Henkilökohtainen tavoite on edelleen kehittyä mahdollisimman paljon ja tuoda samalla kokemusta joukkueeseen. Joukkueen tavoite on varmasti olla mukana mitalipeleissä, kertasi Rekomaa muiden uusien pelaajien tapaan.


 • RAISION LOIMU 2024-2025 (tilanne 17.5.2024)
  Passarit: Saku Tuomivaara (192 cm, 21 v), Oleksii Bulgyn (189 cm, 21 v)
  Yleispelaajat: Nigel Nielsen (CAN, 196 cm, 24 v), Aapeli Kouki (194 cm, 26 v), Samuel Salminen (193 cm, 18 v), Ossi Lehtiö (192 cm, 16 v)
  Keskipelaajat: Rami Rekomaa (196 cm, 28 v), Eetu Mäki (194 cm, 22 v), Aleksei Zhbankov (206 cm, 20 v), Niila Kuusisto (197 cm, 17 v)
  Hakkurit: Dhikirullahi ”Prince” Oyedepo (NIG, 206 cm, 20 v)
  Liberot: Ville Sihvonen (184 cm, 25 v)

  loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös