Siirry sisältöön

UUTISET

Loppiaisottelu päättyi vieraiden juhliin

Raisiossa nähtiin lauantaina viime kevään pronssiotteluiden uusinta, kun Savo Volley saapui loppiaisviikonloppua viettämään Mestaruusliigan merkeissä Turun seudulle. Viime kevään tapaan Savo Volley oli tälläkin kertaa sen verran nälkäisempi, että vei täydet sarjapisteet mukanaan luvuin 1-3 (21-25, 23-25, 25-18, 18-25). Loimu lähti otteluun ilman päävalmentaja Kari Raatikaista, joka on ollut koko viikon kipeänä. Hänen tehtäviään hoiti apuvalmentaja Kai Stenius. Vierailta sen sijaan puuttui matkasta keskitorjuja Tommi Siirilä.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta sekavan näköistä pelaamista. Vastaanotto toimi hyvin, mutta sen jälkeen ei oikein mikään. Isännät tehtailivat avauserään harvinaiset 15 pistettä vieraiden hyväksi virheillään, joten Savo Volleyn ei tarvinnut paljon itse tehdä erävoiton eteen. Toiseen erään Loimu sai puolitettua virheensä, mutta sekään ei riittänyt erävoittoon, vaikka syöttövaihtoon tulleen Janne Pyhäjärven syötöllä Loimu menikin jo 22-20 johtoon. Savo Volley puristi kuitenkin erän itselleen parin torjunnan ja varmojen otteiden myötä.

• Tähän aamuun kun tultiin, niin tuntui että ollaan valmistauduttu hyvin, mutta pelistä huomasi heti ettei se lähtenytkään. Taktisesti kaikki oli ihan ok, ei jäänyt siitä kiinni. Hyökkäämisen tehot hävittiin etenkin laitureilla. Tehtiin sieltä liian paljon virheitä, kommentoi päävalmentajan tehtäviä hoitanut Stenius.

Kolmannessa erässä nähtiin kentällä piristynyt Loimu. Virheitä erään tuli enää kaksi ja joukkue sekä yleisö heräsi täyteen taisteluun viimeistään 8-8 tilanteessa, kun Tomas Rodriguezin hakiessa palloa vaihtopenkkien takaa joukkueen huoltaja Juha ”JeeJee” Brandt lensi selälleen ja löi päänsä katsomon portaiden kulmaan. Ottelu jäi huoltajalta kesken ja hänet kuljetettiin terveydenhuoltoon tarkastettavaksi. Kolmas erä kulki siitä loppuun asti Loimun komennossa ja keskipelaajien vahvoilla otteilla isännät kavensivat ottelun. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi ja neljäs erä oli jälleen alusta alkaen Savo Volleyn hallussa. Erän ratkaisupelaaja oli Savo Volleyn vaihdosta irti päästämä Alvi Shurdhi, joka teki viimeiseksi jääneeseen erään 7 pistettä.

• Eihän tuo peli meiltä kummaltakaan ollut hääviä etenkään kahdessa ensimmäisessä erässä. Saatiin Loimulta paljon ilmaisia ja roikuttiin pelissä mukana. Sitten meinattiin kolmannessa erässä pudota kelkasta, kun Kerttulan väki löi kättä yhteen. Kaksi viimeistä erää oli vääntämistä. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen puolesta voitosta, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Loimun parhaat pistemiehet olivat 14 pistettä mieheen tehneet Aleksei Zhbankov ja Ali Fazli. Heistä tosin vain Zhbankov voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen, kun taas Fazlille teholukema +1 ei ole lainkaan normaali. Loimun libero Esko Vuorinen johti Loimun vastaanottoa 74% tarkkuudella ja se olikin oikeastaan ainoa isännillä hyvin toiminut osa-alue. Savo Volleyn puolella Joonas Jokela tehtaili niin ikään 14 pistettä ja yleispelaaja Michael Michelau 12. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja otteluisäntä Turku Energia valitsi isänniltä parhaaksi pelaajaksi Aleksei Zhbankovin ja vierailta passari Kevin Rodriguezin.

Loimun seuraava kotiottelu on Kerttulassa lauantaina 13. tammikuuta, kun hallitseva Suomen mestari VaLePa saapuu Raisioon.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste