Siirry sisältöön

UUTISET

Paikallisvastustajan kapteeni palaa Loimuun – ringissä nyt seitsemän pelaajaa

Pian käynnistyvistä lentopallon Mestaruusliigan finaaleista huolimatta Raisiossa on käännetty katseet vahvasti jo ensi syksyyn ja uuteen kauteen. Loimun uuden joukkueen kokoamisprojekti on käynnistynyt ja tärkeimpänä työlistalla on tällä hetkellä tietysti päävalmentaja ja yhteistyökumppanit, mutta myös pelaajamarkkinoilla tapahtuu jo. Pelaajarintamalla viime kaudelta jatkuvien kolmen sopimuksen lisäksi rinki on kasvanut nyt neljällä.

Viime kaudelta sopimukset oranssi-mustissa jatkuvat yleispelaaja Samuel Salmisella sekä maajoukkueeseen juuri valituilla keskipelaaja Aleksei Zhbankovilla ja passari Tomi Saarisella. Maajoukkuekaksikolla tosin on sopimuksissaan ulkomaanpykälät. Tämän kolmikon lisäksi keskipelaaja Eetu Mäki aloittaa syksyllä jo kuudennen liigakautensa oranssi-mustassa paidassa tehtyään kahden vuoden jatkosopimuksen. Paluumuuttajana Kerttulan parketilla nähdään ensi kaudella takakentän johtaja Ville Sihvonen, joka toimi viime kaudella TUTO Volleyn kapteenina. Edellisten lisäksi omasta juniorikoulusta nousee edustusrinkiin jälleen kaksi uutta pelaajaa, kun tällä hetkellä kakkossarjan play offeja Loimun kakkosjoukkueessa omien junnupeliensä lisäksi pelaavat 192 cm pitkä 16-vuotias yleispelaaja Ossi Lehtiö sekä 197 cm pitkä 17-vuotias keskipelaaja Niila Kuusisto. Lehtiö valittiin viime viikolla U18 maajoukkueen valintaleirille.

Sihvonen palaa liigauransa juurille

Libero Ville Sihvonen nousi Mestaruusliigaan syksyllä 2016, kun hän solmi Loimun kanssa sopimuksen ja pääsi pelaamaan veljensä, eli keskipelaaja Karri Sihvosen, rinnalle maan korkeimmalla tasolla. Sihvonen pelasi Loimussa kolmen kauden ajan, kunnes selkävaivat pakottivat huippu-uran tauolle. Syksyllä 2020 nähtiin Sihvosen uusi tuleminen liigakentille, kun hän liittyi Kokkolan Tiikereiden vahvuuteen. Siellä hän pelasi kahden kauden ajan vakiinnuttaen paikkaansa Mestaruusliigan liberojen kärkikastissa. Kokkolasta tie toi Turkuun, jossa Sihvonen edusti TUTO Volleyta kahden kauden ajan. Sihvonen toimi harvinaisesti joukkueensa kapteenina. Harvinaista se on siksi, että lentopallon säännöt mahdollistivat liberon kapteenina olemisen vasta vähän aikaa sitten. Ja vaikka se nyt onkin mahdollista, ei näin kovin usein ole tapahtunut. Valinta on osoitus Sihvosen johtajuudesta niin takakentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

 • Mukava siirtyä tuttuun seuraan ja jatkaa uraa Varsinais-Suomessa. On myös hienoa päästä edustamaan Loimua, kun siellä pääsarjaura sai alkunsa ”muutama” vuosi sitten. Sen verran monta vuotta kuitenkin vierähti muissa ympyröissä, että ei kai ihan klassisesta ”tutusta ja turvallisesta” viitsi puhua, mutta todella innolla odotan uusia haasteita oranssi-mustissa, kommentoi Sihvonen sopimuksen allekirjoitettuaan.

  Loimussa jatketaan monilla eri rintamilla valmistautumista Mestaruusliiga-kauteen 2024-2025 ja uusista sopimuksista tiedotetaan mahdollisimman pian.

 • loimu_tunnus_oranssi

  Raision Loimu ry
  c/o Rabbit Visuals Oy
  Itäinen Rantakatu 64b
  20810 Turku

  +358 (0) 44 043 2116
  info(at)raisionloimu.fi

  Vieritä ylös