Siirry sisältöön

UUTISET

7.12. Libero-osastolle täydennys USAn maajoukkueryhmästä

Lentopallon Mestaruusliigassa viiden ottelun voittoputkessa oleva Raision Loimu vahvistaa vielä ennen joulutaukoa joukkuettaan yhdysvaltalaisella liberolla, kun Kyle Dagostino liittyy oranssimustiin. Loimu on peluuttanut viime otteluissaan liberona yleispelaaja Väinö Rahkoa, kun libero Aatu Kulmalaa vaivaa alaraajavamma. Kapteeni Rahko on pelannut uudella tontillaan ihan kelvollisesti, mutta silloin Aitor Barrerosin pokerikädessä on yksi jokerikortti vähemmän käytettävissä.

 

Dagostino on 175 cm pitkä 26-vuotias Floridassa syntynyt libero, joka on pelannut ja opiskellut 2014-2019 Stanfordin yliopistossa. Yliopistouran päätyttyä hän on pelannut kahden kauden ajan slovenialaisen ACH Volley Ljubljanan riveissä sekä Keski-Euroopan MEVZA-liigaa että Mestareiden Liigaa hyvin vastaanotto- ja puolustuslukemin. Alkavalle kaudelle oli yhteydenottoja, mutta ne eivät konkretisoituneet sopimukseksi. Dagostino on ollut nyt alkukauden jenkkien maajoukkuekeskuksessa Anaheimissä.

 

  • Kulunut välikausi oli vähän vaikea, kun putosin olympiajoukkueen ringistä pois. Pääsin onneksi mukaan Norcecan mestaruuskisojen ja PanAm Cupin joukkueisiin ja pääsin sekä harjoittelemaan että pelaamaan. Olin innossani, kun sain yhteydenoton agentin kautta Suomesta ja Loimulta. Toivon inspiroivani ryhmää intohimollani ja tuovani vakautta vastaanotto- ja puolustuspelaamiseen, kertoi Kerttulasta tavoitettu Dagostino.

 

Dagostino on debytoinut USA:n miesten maajoukkueessa vuoden 2018 Pan-Amerikan Cupissa.  Sitä ennen hän on pelannut USAn nuorten maajoukkueessa mm. alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2013. Mestareiden liigan hyvien pelien ohella hänen uransa tähän astisia tähtihetkiä on ollut Maailman liigaa seuranneessa VNL:ssä maajoukkuepaiden kantaminen vuonna 2019.

 

  • Näen tämän mahdollisuuden Loimun kanssa ponnahduslautana kohti haavettani, eli paikkaa USA:n olympiajoukkueessa. Olemme voittaneet nyt viisi peliä peräkkäin ja teen kaikkeni, jotta tämä kuuma putki jatkuu, innostui Dagostino.
Loimu_logo_vaaka_PMS144

Raision Loimu ry
Keonkatu 5, 21200 Raisio

+358 (0) 44 043 2116
info(at)raisionloimu.fi

Vieritä ylös