27.11. Loimu nousi sillasta voittoon

Kahden erän jälkeen Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa näytti siltä että Akaa-Volley ottaisi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa ja kautta aikain ensimmäisen voittonsa Loimusta. Pitkällä erätauolla ottelun voimasuhteet kuitenkin kääntyivät ja Akaa-Volleyn 2-0 johtoasema kääntyi Loimun 3-2 voitoksi. Mestaruusliigan tärkeät sarjapisteet jaettiin siis niin että Loimu sai niitä kaksi ja Akaa-Volley yhden. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (23-25, 23-25, 25-20, 25-14, 15-10).

Akaa-Volley sai otteluun lentävän lähdön, kun maajoukkuemies Sauli Sinkkonen syötti taululle 0-4 lukemat. Loimu nousi kuitenkin nopeasti peliin mukaan. Erä eteni aaltoilleen loppuun asti. Viimeisen niitin iski Shonari Hepburn, joka niittasi Loimun pitkäksi menneen vastaanoton isäntien parkettiin. Toisen erän alussa Loimun vastaanotto oli jälleen vaikeuksissa. Samoin isäntäjoukkueen torjuntatyöskentelyssä oli huolimattomuutta ja palloja jäi poikkeuksellisen paljon eturessuun. Pitkälle erätauolle lähdettiin vieraiden johtoasemassa, kun Samuli Kaislasalon pitkäksi lipsahtanut hyökkäys päätti toisen erän. Kahden ensimmäisen erän ajan Akaa-Volley pelasi hyvin ja ex-loimulainen Ville Juntura pyöritti vieraiden hyökkäyspeliä tehokkaasti käyttäen etenkin keskihyökkääjiään tappavan tehokkaasti. Sauli Sinkkonen ja Shonari Hepburn olivatkin saaneet kahden erän jälkeen passeja yhteensä jo 26 kappaletta, kun Loimun vastaava lukema oli 9.

Loimun ja Akaa-Volleyn ensimmäisen ottelun tapaan pelin kääntäjä löytyi Loimun vaihtopenkiltä. Ja se oli jo toistamiseen joukkueen nuori passari Tomi Saarinen. Kolmanteen erään Karri Sihvosen kanssa avaukseen päässyt Saarinen muutti Loimun hyökkäyspeliä ja Akaa-Volley sai ottelun kolmeen viimeiseen erään vain yhden torjuntapisteen. Kolmannessa erässä Loimu karkasi 20-15 johtoon, kun Juntura purnasi itselleen punaisen kortin. Loimu jyräsi erän loppuun asti määrätietoisesti. Neljäs erä oli alusta alkaen Loimun heiniä eikä vieraiden vaihdot piristäneet heidän peliään. Viidennen erän alussa Loimu otti 4-2 johtoaseman Karri Sihvosen syöttövuorolla. Isännät pitivät tämän etumatkan erän loppuun asti ja juhlivat riehakkaasti hyvää nousua sillasta voittoon.

• Hyvä peli tuosta väännettiin kuitenkin. Aina on kiva pelata, kun vaihdosta on pelejä katsottu ihan tarpeeksi. Me vähennettiin kolmannesta erästä alkaen hyökkäysvirheitä ja pelattiin Akaata fiksumpaa peliä, kertoi ottelun kääntäjäksi lehdistötilaisuudessa ristitty Tomi Saarinen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pistettä. Ossi Rumpusen saldo oli yhden pisteen verran vähemmän. Eniten LähiTapiolan pisteitä keräsi keskitorjuja Pablo Guzman, joka nappasi 4 torjuntapistettä ja tappoi saamansa passit 73%:n tehoin. Vieraiden paras pistemies oli hakkuri Joni Mikkonen 18 pisteellä. Keskimiehistä Hepburn teki 15 ja Sinkkonen 11 pistettä.

• Kaksi ensimmäistä erää oli ihan hyviä meiltä. Näin ettei ollut helppoa pelaajille, kun kolmas peli pienen ajan sisään. Loimun passarin vaihtaminen oli syy pelin kääntymiselle. Se oli jo toinen kerta meitä vastaan, kun he vaihtavat passaria ja kääntävät sillä pelin, kommentoi Akaa-Volleyn virolaisvalmentaja Oliver Lüütsepp.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja ottelun positiivisin pelaaja

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa pelaajista Joni Mikkonen ja Tomi Saarinen sekä päävalmentajat Oliver Lüütsepp ja Christophe Achten: