Siirry sisältöön

UUTISET

1.12. Loimulle vierastappio uniikissa ympäristössä

Loimun viikonlopun tuplareissu Savoon ja Kyyjärvelle alkoi perjantaina Pieksämäellä, jossa Savo Volley isännöi Loimua Pieksämäen Veturitallissa. Pelipaikka ei ole normaalisti liikuntatila ja pelipaikkana se on uniikki ja hieno. Valitettavasti illan ottelusta ei tullut loimulaisittain kovin hienoa, sillä virheiden täyttämän pelin voiton vei kotijoukkue Savo Volley luvuin 3-1 (25-22, 21-25, 25-21, 25-20). Vaikean alkukauden jälkeen hyvässä nosteessa peliään löytämässä oleva Savo Volley pystyi pitämään virheensä paremmin kurissa ja otti kolmannen voittonsa putkeen.

Ottelun avauserä eteni pääosin isäntien pienessä johtoasemassa. Erän loppupuolella Ali Fazli nosti kahdella peräkkäisellä ässällä Loimun kolmen pisteen päähän tilanteessa 21-18 ja Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen kutsui joukkonsa aikalisälle. Se auttoi sen verran, että Fazlin syöttöputki katkesi ja isännät puristivat erän lopun itselleen. Toinen erä oli Loimun ja Alin. Iranilaishakkuri teki erässä 10 pistettä ja vieraat tasoittivat pelin.

Pitkän erätauon jälkeen Fazlin vauhti alkoi hyytyä ja sama kävi myös koko Loimun pelille. Päävalmentaja Kari Raatikainen epäili Fazlin vireen katoamisen johtuneen mahdollisesti osittain kovasta pelialustasta, isosta passimäärästä ja pitkästä tauosta toisen erän jälkeen. Kolmannen erän alku oli Loimulle hankala ja Savon eteni veturitallissa kohti erävoittoa kuin juna konsanaan. Neljännessä erässä Loimu vaihtoi hyytyneen Fazlin tilalle Veeti Nikkisen, joka kiitti saamasta vastuusta tehden kolme pistettä 100% hyökkäysteholla. Nikkisen tehokas sisääntulo jäi kuitenkin neljännen erän harvoista ilonaiheista ja Savo Volley korjasi senkin ja samalla koko ottelun nimiinsä.

• Tiedetiin ettei sarjataulukko ole siinä järjestyksessä missä se voisi olla. Kova peli oli luvassa ja tulikin. Savolla kova nippu koossa. Meillä ei ollut paras päivä, mutta heijastui se mikä meillä on ollut, että on vähän kuritonta pelaamista välillä, kommentoi Loimun kapteeni Tomi Saarinen.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat joukkueiden hakkurit, jotka tekivät kumpikin 22 pistettä. Kotijoukkueen ex-loimulainen Joonas Jokela oli kuitenkin tehokkaampi jääden 16 pistettä plussan puolelle, kun kolmas ja neljäs erä pudottivat Fazlin tehot vain lukemaan 6. Muilla kuin hakkureilla olikin verkon molemmin puolin hieman vaikeuksia eikä oikein ketkään yltäneet erityisen hyviin tilastolukemiin. Hakkurit palkittiin myös joukkeidensa parhaina pelaajina ottelun jälkeen.

• Erien alut oli meille aika haasteellista. Toinen erä oli hyvä ja näyttävää pelaamista, mutta sitten taas kolmannen alku oli huono, eikä päästy sen jälkeen peliin kiinni. Hyökkäyksen virhemäärä 19-12 kertoo aika paljon pelin luonteesta, summeerasi Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimu jatkoi viikonlopun reissuaan Pieksämäeltä Jyväskylään, josta matka jatkuu lauantaina aamulla Kyyjärvelle, jossa vastaan asettuu Kyky-Betset.

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste