2.12. Kyyjärveltä tappio ja piste Loimun matkaan

Loimun viikonlopun toisestakin ottelusta tuli saldoksi tappio, mutta sentään yksi sarjapiste, kun Kyky-Betset oli Kyy Yorkiksi kutsutussa kodissaan parempi luvuin 3-2 (21-25, 25-19, 22-25, 25-20, 15-9). Kyky-Betset sai näin revanssin kauden avausottelusta, jossa Loimu oli parempi Kerttulassa luvuin 3-1. Pitkän kaavan mukaan tullut voitto oli Kyky-Betsetille jo neljäs viidestä yrityksestä.

Ensimmäisen erän alku oli tasainen, mutta erän puolivälissä musta-oranssit karkasivat Felix Egharevban syöttövuorolla erävoiton ratkaisseen johtoasemaan. Toisessa erässä Loimu hyökkäsi kovin 73% tehoin, mutta suorat virheet sekä vastaanotossa että etenkin syötössä söivät toisen erävoiton eväät, kun samaan aikaan isäntien peli meni entistä paremmin uomiinsa. Kolmas erä oli jälleen Loimun ja illan ”vuoroin vieraissa” -kaavan mukaisesti neljäs isäntien. Niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä, joka rikkoi illan kaavan, kun Kyky-Betset otti toisen erävoiton putkeen ja samalla 3-2 kotivoiton.

Yhdeksi ratkaisuerän ratkaisijoista muodostui hakkuripelaaminen hyvin jälleen ottelun alussa pelannut Loimun Ali Fazli alkoi hyytyä pelin edetessä. Niinpä Loimu vaihtoi viidenteen erään hakkuriksi Veeti Nikkisen, mutta neljän erän odottelun jälkeen Nikkinen ei saanut lentävää lähtöä viidenteen erään ja Fazli otti paikkansa takaisin erän vanhetessa. Samaan aikaan vastapuolella illan hahmo hakkuri Rernas-Pauls Jansons.

Ottelun paras pistemies oli isäntien hakkuri Jansons, joka teki 27 pistettä hyvin +21 tehoin. Loimun Fazli teki 21 pistettä, mutta jäi plussalle vain 7 pisteen verran. Tehojen kanssa oli ongelmissa myös yleispelaaja Tomas Rodriguez teki 12 pistettä, mutta jäi tehoissa yhden pakkasen puolelle. Hyvän iltapuhteen pelasivat kapteeni-passari Tomi Saarinen sekä 13 pistettä mieheen tehneet Egharevba ja Aapeli Kouki, joka palkittiin myös vieraiden parhaana pelaajana.

• Eilisen pelin jälkeen piti keskittyä enemmän omaan peliin eikä niinkään vastustajaan. Joitain perusjuttuja käytiin läpi. Keskihyökkäysten määrä yllätti eikä oltu valmiita siihen. Hyvä veto passarilta ja valmentajalta. Vuorotellen oli tunne, ettei jompikumpi joukkue halua pelata. Sitten, kun molemmille tuli voittamisen halu niin saatiin ihan tiukka peli. Paljon aaltoliikettä tuli. KyKy-Betset sai flow -tilan päälle ja lopussa Jansons hoiti pallot kenttään. 19 Syöttövirhettä alkaa olemaan meidän vakio, mikä on myös karmea määrä. Torjunta-puolustus meidän vahvimpia osa-alueita, mutta silti halutaan ratkoa peliä enemmän syöttöviivan takana, harmitteli Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen.

Loimun seuraava ottelu on kotikentällä perjantaina 8.12. kello 18:30, jolloin Raisioon saapuu TUTO Volley Turusta. Tuossa Tilitoimisto Aarnion isännöimässä pelissä kerätään vaatteita Ukrainaan sekä sotilaille että siviileille. Lue ohjeet tästä ja osallistu keräykseen!

KATSO MYÖS: TilastotRuudun matsikooste