10.1. Otteluraportti: Savo Volley kukisti Loimun Kupittaalla

Loimu pääsi tälläkin kaudella pelaamaan yhden ottelun Kupittaan palloiluhallissa Turussa, kun Savo Volley suostui joukkueiden kohtaamisen aikaistamiseen parilla päivällä. Sen anteliaampi savolaisryhmä ei sitten ollutkaan, vaan vei voiton ja täydet sarjapisteet Suomen parhaaksi palloiluhalliksi kehutulta Kupittaalta mukanaan 1-3 (26-28, 14-25, 25-18, 17-25) lukemin.

Ottelun avauserä oli tasaista kamppailua ja Loimulla oli siinä tilaisuutensa. Isännät nousivat 21-20 johtoon tositoimiin sairastuvalta palanneen passari Joel Laakson hybridiässällä. Eikä kyseessä suinkaan ollut Varsinais-Suomen Auto-Centeristä Loimun käytössä olevat hybridi-Toyotat, vaan leija- ja hyppysyötön risteytys. Kasimir Vuorisen torjuttua vieraiden hakkurina aloittaneen Eetu Häyrisen, joka sai tehdä tilaa Lelu Ojansivulle. Tämä vaihto oli Loimulle kohtalokas, sillä jatkopalloille venyneen avauserän ratkaisupalloja asteli syöttämään Ojansivu, jonka vaikeiden syöttöjen vuoksi Loimu ei päässyt ratkaisevissa palloissa enää hyökkäämään hyvästä vastaanotosta.

Avauserän tiukan taistelun jälkeen Savo vei toisen erän nimiinsä helposti. Erä oli heti kättelyssä lukemissa 1-5 ja sama meno jatkui läpi erän. Loimu ei kuitenkaan antautunut, vaan puolusti ja taisteli hyvin vieden kolmannen erän nimiinsä melko selvinkin lukemin. Loimun taistelua kuvastaa hyvin Kasimir Vuorinen, jolta meni sormi pois paikoiltaan kolmannen erän viimeisissä palloissa, mutta otteluisäntänä toimineen Mehiläisen ja Loimun joukkueen lääkäri Kari Isotalo veti sen heti paikoilleen ja Vuorinen palasi jo seuraavassa erässä takaisin Loimun kuusikkoon.

Taistelu jäi kuitenkin vailla palkintoa pisteiden muodossa, kun Savo Volley voitti neljännen erän ja samalla koko ottelun. Neljännen erän positiivisimmaksi anniksi loimulaisittain jäi sairastuvalta tositoimiin palanneen keskitorjuja Eetu Mäen torjuntapelaaminen.

• Me laitettiin tänäänkin kentälle ne jotka olivat terveinä ja pystyivät pelaamaan. En sano tätä sen takia että viittaisin tulokseen, vaan Savo Volley oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Meidän joukkue kuitenkin taisteli loistavasti. Kaksi erää oli Savon syöttöharjoittelua ja loput erät pystyttiin pelaamaan ihan hyvinkin, Kasper Vuorinen.

Ottelun paras pistemies oli joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittu Miro Määttänen, joka teki 20 pistettä. Vaihdosta aloittaneista kokeneista maajoukkuemiehistä Antti Siltala teki 16 ja Lelu Ojansivu 11 pistettä irti päästyään. Loimusta hakkuri Windson Ferreira teki 18 ja Kasimir Vuorinen 12 pistettä.

• Tänään oli ajatuskin hilata vanhan liiton miehiä kentälle, kun niillä on pieni paussi ollut. Jouduin ottamaan heidät vähän aikaisemmin mitä olin ajatellut. Aika meidän peruspelaamista, eli vahva syöttö. Hieno halli on mutta omat ongelmat tulee aina kun tullaan uuteen paikkaan. Loimu pisti tänään hienosti hanttiin ja esitti hyvää puolustuspelaamista, kertoi päivää ennen Loimu-ottelua kauden jälkeen teiden eroamisesta Savo Volleyn kanssa kertonut Jukka Tuovinen.
  • Loistava areena. Varmasti Suomen paras halli. Tästä saisi ottaa monet mallia. Taas sitä aaltoa pikkuisen, mutta hyvin hoidettiin. Ei mitään kaunista, mutta meille aika normaalia, kommentoi Tuovisen ”vanhanliiton mieheksi” nimeämä Antti Siltala.

Katso myös: TilastotValokuvatOttelun positiivisin ja energisimmät

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa Antti Siltala ja Jukka Tuovinen sekä Kasper Vuorinen ja Joel Laakso: