17.1. Otteluraportti: Loimu palasi voittojen tielle Vantaalla

Loimu palasi voittojen tielle lentopallon Mestaruusliigassa ja nappasi käynnistyneen vuosikymmenen ensimmäisen voittonsa Vantaalla paikallisen Ducksin vieraana lukemin 2-3 (23-25, 20-25, 27-25, 25-15, 8-15). Ottelu oli Loimun ja Ducksin tammikuun lopun trilogian ensimmäinen kohtaaminen. Ennen kuun vaihdetta joukkueet kohtaavat kertaalleen vielä niin Raisiossa kuin Vantaallakin.

Loimun alku otteluun oli vahva ja se vei kaksi ensimmäistä erää nimiinsä. Viime peleistä poissa olleet Tamir Hershko ja Trent O’Dea toimivat ensimmäisten erien viimeisten naulojen iskijöinä Ducksien arkkuun. Kolmannessa erässä täysi pistepotti näytti jo lähtevän puhtaan vierasvoiton myötä Loimun matkaan, kunnes tilanteessa 11-16 Loimun takkien vetoketju kenties aukesi vähän ja Ducks päätti käyttää annetun sauman hyväksi. Loimun aikalisät tilanteissa 13-16 ja 16-17 eivät auttaneet, vaan erä kääntyi kotijoukkueelle muutamasta Loimun ottelupallosta huolimatta. Kolmas erä päättyi pitkään taistelupalloon, jonka hyökkäsi päätökseen Ducks-hakkuri Bojan Strugar.

• Kolmannen erän vaihdot tein parantaakseni meidän peliä. Meillä oli siinä muutamia ongelmia torjunta- ja puolustustilanteissa ja niihin hain parannusta. Kuitenkin niiden myötä ehkä vähän meidän rytmi katosi ja Ducks käytti saumansa hyväksi, kertoi Loimun päävalmentaja Kasper Vuorinen ottelun jälkeen.

Neljännessä erässä Ducks piti otteensa kuskin paikasta ja Loimu oli takaa-ajajana koko erän ajan. Erän loppupuolella loppukirikin jäi virittämisen asteelle, kun Loimu sortui virheiden tekemiseen. Strugar sai kunnian päättää myös neljännen erän ja siirtää ratkaisun lyhyeen viidenteen erään. Loimu sai koottua rivinsä ratkaisuerään ja nousi tasaisen alun jälkeen selvään erävoittoon tehokkaan hyökkäyspelaamisen ansiosta.

• Olen iloinen että voitimme. Meillä oli ottelussa ylä- ja alamäkiä, kommentoi Loimun parhaaksi pelaajaksi valittu kapteeni Tamir Hershko.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat 27 pistettä tehneet joukkueiden hakkurit Windson Ferreira ja Bojan Strugar. Tehoissa Loimun Ferreiran +21 oli yhden pisteen isäntien hakkuria parempi. Jalkavaivojen jälkeen tositoimiin palannut yleispelaaja Tamir Hershko teki hänkin mukavat 19 pistettä. Loimun kokoonpano palasi myös Australian maajoukkueen mukana Olympiakarsinnoissa tammikuun alun olleen Trent O’Dean, joka hänkin merkkautti paluuottelussaan 13 pistettä. Ducksien tuore hankinta ex-valepalainen Tommy Carmody teki keskeltä 14 pistettä.

KATSO MYÖS: Tilastot