10.2. LOIMULLA TAPPIOLLINEN VIERASVIIKONLOPPU

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan neljännestä sijasta ja puolivälierin kotiedusta kamppaileva Raision Loimu teki viikonloppuna kahden vierasottelun mittaisen bussiretken Varkauden ja Jyväskylän kautta Kokkolaan. Loimun harmiksi viikonlopun tuplaottelut eivät kartuttaneet joukkueen pistepussia ja samaan aikaan sarjataulukossa Loimun yläpuolella oleva Etta nappasi viisi sarjapistettä Vantaalta ja Akaalta.

Lauantain vierasottelun kotijoukkue oli Savo Volley, joka pelaa kotiotteluitaan kiertueena ympäri Savoa. Lauantaiksi Savo Volleyn ottelukaravaani oli saapunut Varkauteen. Ottelun avauserä meni Loimulta ohi kuin varkain. Toiseen erään Loimukin heräsi jo pelaamaan yleispelaajiensa johdolla ja erävoitot tasoittuivat ennen pitkää erätaukoa. Kolmannessa erässä Savo Volley piti Loimun mukana pelissä kahdeksalla syöttövirheellään, mutta vieraiden vastaanotto- ja hyökkäyspelaaminen ei toiminut vaaditulla tasolla. Kahdesti aiemmin kauden aikana Savo Volleyn voittaneen Loimun liekki sammui neljännessä erässä eikä vieraat pystyneet enää kiusaamaan Savoa viidenteen erään asti. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-19) kotivoitto.

Ottelun paras pistemies oli Savon yleispelaaja Andrus Raadik, joka teki 23 pistettä tehoin +14. Lelu Ojansivu säesti 17 pisteellään. Loimusta yleispelaajat Ossi Rumpunen ja Viktor Lindberg tekivät 12 pistettä mieheen ja hakkuri Bomba Marquez yhden vähemmän. Tasaisesta pistejakaumasta huolimatta kaikki jäivät tehoissa vain muutaman pisteen plussalle.

Ottelun jälkeen Loimu matkusti Jyväskylään, josta matka jatkui sunnuntaina Kokkolaan Tiikereiden kotiluolaan. Matkapelit ovat olleet Loimulle viime vuosina vaikeita eikä sunnuntain ottelu tehnyt poikkeusta tähän. Tiikerit raatelivatkin maajoukkueesta tutun yleispelaaja Niklas Seppäsen debyyttiottelussa Loimun tylyin 3-0 (25-19, 25-22, 25-10) lukemin.

Ottelun alusta alkaen Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa niin Tiikereiden riski- kuin varmojenkin syöttöjen kanssa. Suurimmissa vaikeuksissa oli libero Esko Vuorinen, joka saikin ottelun edetessä tehdä tilaa ensimmäisen kerran liberona pelanneelle Väinö Rahkolle. Tätä ennen Loimun päävalmentaja Christophe Achten oli yrittänyt jo löytää apua vastaanotto-osastolle vaihtamalla hakkuriksi Oskari Keskisen, jolle tuli myös osittain vastaanottovastuuta.

Ottelun paras pistemies oli Tiikereiden yleispelaaja Jiri Hänninen, joka teki 15 pistettä. VaLePasta lainalla Tiikereissä oleva keskitorjuja Rami Rekomaa pelasi erinomaisen ottelun ja teki 13 pistettä. Seppäsen ensimmäinen ottelu kotimaan kentillä Euroopan ammattilaisvuosien jälkeen poiki 10 pistettä. Loimusta yhdeksään pisteeseen ylsivät Oskari Keskinen, Ossi Rumpunen ja Viktor Lindberg.

– Odotin tasaista peliä, mutta toisin kävi. Tiikerit pelasi hyvin ja voitti ansaitusti. Kaksi ensimmäistä erää menee pelaajien piikkiin. Kolmannen otan kontolleni, koska tein paljon muutoksia. Pelaajien pitäisi ottaa enemmän vastuuta. Tänään meillä oli ongelmia vastaanoton kanssa, harmitteli Achten ottelun jälkeen.

Loimun seuraava ottelu isketään perjantaina 15. helmikuuta, kun paikallisvastustaja Hurrikaani saapuu Kupittaan palloiluhalliin Turkuun Loimun vieraaksi.

Katso myös: Savo Volley -pelin tilasto, Tiikerit-pelin tilasto