Siirry sisältöön

UUTISET

6.2. AKAA-VOLLEY JÄI VIELÄ ILMAN VOITTOA LOIMUSTA

Loimu väänsi kauden neljännen voittonsa Akaa-Volleysta keskiviikkona luvuin 3-2 (20-25, 25-23, 19-25, 25-17, 15-8). Voitto ei tullut helpolla ja ajoittain näyttikin siltä että Akaa-Volley nappaa Raisiosta mukaansa seurahistorian ensimmäisen voiton Loimusta Mestaruusliiga parketeilla. Loimu ei kuitenkaan ollut valmis katkaisemaan vielä voittoputkeaan akaalaisista, vaan nousi lopulta voittoon.

Ottelun avauserä kulki vierasjoukkueen komennossa ja Loimun sortuessa syöttövirheisiin. Vierasfanien riemuksi Ville Heiskanen iski viimeisen niitin Loimun arkkuun ja avauserän vieraille. Toinen erä oli myös vieraiden vahvaa näytöstä ja pitkään vaikuttikin siltä että pitkälle erätauolle siirryttäisiin vierasjohdossa, mutta Christophe Achtenin aikalisä tilanteessa 18-21 herätti Loimun ja isännät nousivat Tuomas Koppasen syöttövuorolla jo tasatilanteeseen, jota Akaan Oliver Lüütsepp yritti katkaista omalla aikalisällään. Loimu nousi kuitenkin jo johtoon, kun Bomba Marquez paukutti pallon torjunnan yli parkettiin. Loimun vire kesti loppuun asti ja isännät tasoittivat erävoitot ennen pitkää erätaukoa.

Kolmannen erän alussa peli oli pitkään poikki, kun verkkotuomari Ari Rinne loukkasi hurjassa kolarissa palloa tavoitelleen Lindbergin kanssa. Rinne joutui törmäyksen seurauksena jättämään ottelun kesken, mutta hänen tilalleen löytyi Kerttulan katsomosta yli 500 pääsarjaottelun Kari Partiainen, joka vihelsi lopun ottelusta verkkotuomarina Rinteen paita päällään. Erän puolivälissä ex-loimulainen Enderwin Herrera iski tahtia, kun vieraat karkasivat jo kuuden pisteen karkumatkalle. Vastaanottovaikeuksista kärsinyt Loimu yritti erän lopussa parantaa vastaanottoaan jättämällä libero Esko Vuorisen vaihtopenkille keskitorjuja Tuomas Koppasen takakenttäkierroksen ajaksi ja ottamalla hänen tilalleen kentälle Väinö Rahkon. Viktor Lindberg torjui Loimulle lohdutusta ja tilanteeksi 19-24, mutta heti seuraavasta pallosta Akaan Panu Pitkänen päätti kolmannen erän.

Neljänteen erään Achten pelasi upporikasta tai rutiköyhää ja vaihtoi hakkurin paikalle Bomban tilalle Ossi Rumpusen ja hänen paikalleen Väinö Rahkon. Vaihtoon valmentajalle jäi täten toisen passarin lisäksi käytettäväkseen vain keskitorjujia ja hakkureita. Joukkueelle täysin uusi kokoonpano ei mennyt kentällä sekoiluksi, vaan isännät aloittivat neljännen erän ryminällä ja Akaa-Volleyn aikalisiä vietettiin tilanteissa 8-3 ja 19-15. Kolmannessa erässä passariksi tullut Kasper Vuorinen löysi hyvät hyökkäystehot etenkin hakkuri Rumpusen kanssa, joka takoi palloja parkettiin hurjalla 71% teholla. Neljä passia saaneen Lindbergin tehot olivat vielä kovemmat, kun mies tappoi kaikki saamansa tarjoilut. Akaan Lüütsepp yritti löytää uutta rytmiä joukkoihinsa runsaalla vaihtoruletilla ja erän lopussa ottelun avausseitsikosta pelissä mukana olivatkin enää libero Voitto Köykkä ja keskitorjuja Sauli Sinkkonen. Ruletti ei kuitenkaan auttanut, vaan ottelun ratkaisu siirtyi viidenteen erään.

• Valmentajamme on rohkea ja hän tekee harjoituksissa ja peleissä välillä hulluja ratkaisuja. Emme olleet pelanneet yhtään tämän päivän päättäneellä kokoonpanolla, mutta silti voitimme sillä tänään. Ossi Rumpunen sanoo aina että meillä pitää olla hauskaa. Tänään meillä tosiaan oli hauskaa kentällä. Tämä oli koko joukkueen voitto, kaikkia tarvittiin, kehui Kasper Vuorinen ottelun päätyttyä.

Viidennessä erässä ratkaisijan rooliin nousi vaihdosta pelin aloittanut Väinö Rahko, jonka pahojen syöttöjen ansiosta Loimu nousi 9-4 johtoon, josta vierailijat eivät enää toipuneet. Viidennessä erässä Loimun koko joukkueen hyökkäysteho oli huikea 89%. Kaikkien muiden paitsi Rahkon hyökkäysprosentti oli 100 ja hänkin tappoi saamastaan kahdesta passista toisen.

Ottelun paras pistemies oli Akaan hakkuri Joni Mikkonen, joka teki 19 pistettä. Kokeneet yleispelaajat Enderwin Herrera ja Ville Heiskanen olivat myös oivalla pelipäällä tehden 14 ja 12 pistettä. Loimun parhaat pistemiehet olivat keskitorjuja Pablo Guzman ja yleispelaaja Viktor Lindberg, jotka molemmat tekivät 17 pistettä. Hakkurin paikalla aloittanut Bomba Marquez ei pelannut huonoa ottelua. Hän teki 12 pistettä. Hänen paikalleen hakkuriksi kesken ottelun siirtynyt Rumpunen teki 14 pistettä. Loimu teki ottelussa poikkeuksellisen paljon syöttövirheitä, 20 kappaletta.

• Voitimme kaikki kauden ottelut Akaata vastaan, mutta ne olivat tasaisia ja olisimme voineet hävitä ne kaikki. Pidän pelaamisestä Akaata vastaan. Tunnelma on hyvä ja heilläkin on hyvät fanit. Sanoin toisen erän ratkaisuhetkillä pelaajilleni että vastustaja pelaa hyvin ja meidän pitää olla kärsivällisiä ja odottaa iskupaikkaa. Sanon aina pelaajilleni että heidän pitää olla joustavia ja tänään sitä tarvittiin jälleen kahdessa viimeisessä erässä, kommentoi Loimun Achten Kerttulasta kirpeään pakkaskeliin poistuessaan.

Loimun seuraava kotiottelu on paikalliskamppailu Hurrikaani-Loimaata vastaan, joka isketään Kupittaan palloiluhallissa Turussa perjantaina 15. helmikuuta kello 18:30.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja Smilen positiivisimmat

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa kommentoimassa pelaajista passarit Ville Juntura ja Kasper Vuorinen sekä päävalmentajat Oliver Lüütsepp ja Christophe Achten.