15.2. Hurrikaani vei viisieräisen ja Siljan Maljan

Loimu ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat perjantai-iltana Kupittaan liikuntahallissa kauden paikallispelien kaavaa vääntämällä tiukasti Mestaruusliigan sarjapisteistä. Samalla jaossa oli seurojen itse kehittämän Siljan maljan -paikallissarjan mestaruus, sillä tilanne oli pikkupisteitä myöten tasan ennen kauden viimeistä kohtaamista. Vuoristoradan lailla edenneen ottelun voittajaksi kirjattiin lopulta Hurrikaani-Loimaa luvuin 2-3 (21-25, 25-20, 13-25, 25-21, 7-15). Loimulla oli mahdollisuus voittaa Siljan Malja vielä viidennen erän alussa, mutta Hurrikaanin 9. piste ratkaisi lopulta kiertopalkinnon ja kauden päätösristeilyn osoitteen.

• Aina kun löytyy joku extralataus peliin, niin se on hyvä asia. Vaikka minkälaista panosta siihen keksii, niin se on erinomainen asia, kertoi Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

Loimun Christophe Achten jatkoi samoilla linjoilla:

• Olemme pettyneitä, sillä halusimme voittaa tämän Siljan Malja -kilpailun.

Ottelusta oli ennakkoon lupa odottaa korkeatasoista, sillä parketilla nähtiin peräti kuusi pelaajaa viime kuun Mestaruusliigan tähtiseitsikosta. Ottelu ei kuitenkaan noussut tasoltaan kummoiseksi. Ottelun avauserä antoi viitteitä kiihkeästä paikalliskamppailusta, kun ottelun päätuomari Kari Partiainen nosti ensin keltaisen ja sitten punaisen kortin tuomioita protestoineelle Jussi Heinolle. Viime viikonloppuna vastaanoton kanssa vaikeuksissa ollut Loimu oli lirissä myös ottelun avauserässä kenties liigan kovimman syötön omaavan Hurrikaanin kanssa. Vastaanotosta lähteneet ongelmat näkyivät passipelin kautta hyökkäystehoissa. Hurrikaani onnistui torjumaan Loimun hyökkäyksen viisi kertaa avauserässä, jonka se vei nimiinsä. Toinen erä oli tasainen alusta alkaen. Ratkaisun makua oli vähän ilmassa, kun Heino kutusi Hurrikaanin  aikalisälle Tuomas Koppasen torjuttua Matti Oivasen ja tulostaululle lukemat 19-17. Loimu ei enää luovuttanut johtoasemaansa ja pitkälle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmannen erän alku oli toisen erän lopun jälkeen katastrofaalinen Loimulle. Achten otti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 2-7. Syöttökone Oivasen syöttövuoro päättyi tilanteessa 2-10. Kolmannen erän ainoa pieni valonpilkahdus Loimulla oli hakkuriksi vaihdosta tulleen Oskari Keskisen hyvät suoritukset. Loimu teki kolmannessa erässä vain seitsemän pistettä itse ja Keskinen teki näistä viisi. Lentopallo osoitti kuitenkin arvoituksellisuutensa, kun neljännessä erässä oltiin Ossi Rumpusen ässäsyötön jälkeen Hurrikaanin aikalisällä tilanteessa 8-4. Vaikka Hurrikaani nousi vielä tasoihin neljännessä erässä, niin Loimu siirsi väkisin ratkaisun niin Mestaruusliiga-pisteiden kuin Siljan Maljankin osalta viidenteen erään. Valitettavasti illan pelillinen vuoristorata jatkui vielä viidennessäkin erässä ja erävoittoja napattiin vuorovedoin. Viides erä oli siis jälleen selkeästi vahvasti syöttäneen Hurrikaanin heiniä. Ottelun viimeisen pallon tuomio nostatti tunteita vielä, mutta ilmeisesti väärin mennyt tuomio tuskin vaikutti muuhun kuin muutaman minuutin aikaisempaan kotimatkaan niin katsojille kuin joukkueillekin.

• Meillä vastaanotto oli tänään sellainen mikä ei ollut riittävän hyvä että oltaisiin päästy hyvistä paikoista hyökkäämään. Se johti hyökkäysvirheisiin. Hurrikaani syötti hyvin ja sai sillä tuhoja aikaiseksi. Heidän pitkät putket ratkaisivat eriä. Play offeja varten oli tärkeää että päästiin takaisin peliin vaikeiden vaiheiden jälkeen, kertasi Loimun kapteeni Ossi Rumpunen ottelun jälkeen.

Illan paras pistemies oli Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen, joka teki 20 pistettä tehoin +11. Loimun yleispelaaja Viktor Lindberg teki yhden pisteen Ropposta vähemmän. Loimu oli läpi ottelun vaikeuksissa Hurrikaanin aloitussyöttöjen kanssa eikä joukkueen passareilla ollutkaan helppo tehtävä pyörittää hyökkäyspeliä. Hurrikaanista myös yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Tapio Toiviainen sekä keskitorjuja Matti Oivanen ylsivät hyviin pistesaaliisiin. Loimulaisista puhtaat paperit sai myös aina luotettavasti kentällä esiintyvä johtohahmo Ossi Rumpunen.

• Olemme pelanneet tällä kertaa virallisissa otteluissa kaikkiaan viisi kertaa vastakkain ja olemme hävinneet kolme kertaa viidennessä erässä. Hurrikaani on vahva syöttöjoukkue ja pystyvät ratkomaan viidensiä eriä sillä. Olen kuitenkin iloinen siitä että pojat tulivat joka kertaa vaikeuksien jälkeen takaisin peliin, kommentoi päävalmentaja Achten.

Loimun runkosarjan viimeinen kotiottelu isketään helmikuun 24. päivä Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa, jonne vastustajaksi saapuu Vantaa Ducks.

Katso myös: TilastotValokuvatEnergiapörssi ja Positiivisimmat pelaajat –

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ottelua kommentoivat Rumpusen veljekset sekä päävalmentajat Jussi Heino ja Christophe Achten: