11.1. Loimu palasi voittojen tielle

Mestaruusliigan samoista sarjasijoituksista kamppailevat Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit esittelivät molemmat keskiviikkona uudet yleispelaajat, kun Kerttulan parketille palasivat ex-loimulaiset Eemeli Kouki oranssi-mustassa ja Kasimir Vuorinen kelta-mustassa pelipaidassa. Kolmatta erää lukuunottamatta tasaisen ottelun voitto ja täydet sarjapisteet jäivät kolmen ottelun tappioputkensa katkaisseelle Loimulle luvuin 3-1 (20-25, 25-22, 25-15, 26-24).

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tasaiset. Ensimmäisen vei nimiinsä Tiikerit ja toisen Loimu. Toisen erän tilanteessa 21-18 nähtiin kenties päivän kovimmat suosionosoitukset, kun Loimun oma kasvatti Eemeli Kouki vaihdettiin hetkeksi kentälle Kerttulassa oranssissa paidassa ensimmäisen kerran sitten kevään 2011.

Tasatilanteessa vietetyn pitkän erätauon jälkeen pukukopeista kentälle näytti palanneen vain yksi joukkue ja Loimu vei kolmannen erän nimiinsä tylysti. Tiikerit ei kuitenkaan antautunut, vaan neljännessä erässä taisteltiin ja edettiin aivan rinta rinnan aina jatkopalloille asti. Lopulta Loimun torjuma pallo osui Antti Leppälään ja painu hänen kauttaan Loimun takarajan yli ja Loimun pelaajat pääsivät suorittamaan helpottuneen oloista voitontanssia kotiparketillaan.

• Hyvin tyypillinen peli mitä Kokkolaa vastaan odotettiin tulevan. Semmoisia erikoisempia palloja ja puolustuksia sekä pitkiä palloralleja – yleisöön menevää peliä. Me oltiin tarpeeksi kärsivällisiä ja sitten kun oli paikka niin vedettiin kovaa, kehui Loimun kapteeni Tomi Saarinen.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi otteluisäntä Naantalin Aurinkoinen valitsi Joonas Jokelan ja Antti Leppälän. Ottelun ProLibero oli Loimun Esko Vuorinen ja Loimun vieraana ollut Lions Club Raisio palkitsi Loimun ”Leijonapelaajaksi” Sebastian Pozo Hernandezin. Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Joonas Jokela 29 pisteen saaliilla. Tiikereiden puolelta paras oli hakkurin tontille palannut Daniel Thiessen 23 pisteellä.

Valmentajat olivat ottelun jälkeen yksimielisiä yhdestä tärkeästä ottelun ratkaisutekijästä. Tiikereiden Mikko Keskisipilä aloitti Loimun puolustuksen kehumisen:

• Hattua pitää nostaa kaverille. He puolustivat todella hyvin. Etenkin viimeisessä erässä sinne ei meinannut jäädä mikään pallo. Mekin puolustettiin hyvin, mutta silti hävittiin siinä tänään. Kolmas erä oli meiltä ohipeli, mutta muuten oli hyvin tasaista ja minusta hyvää ja yleisöön menevää lentopalloa.

Ja Loimun Mika Rantanen jatkoi samoilla linjoilla:

• Olen koittanut painottaa sitä, että puolustus on aika paljon asennekysymys. Tarvitaan hyvä asenne ja kärsivällinen peli. Me onnistuuttiin siinä tänään. Sitä kautta luodaan henkeä ja voitontahtoa. Tottakai Joonaksella ja Seballa on hyvät tehot ja Esko ja varsinkin Väinö tekivät todella hyvää työtä kentällä.

KATSO MYÖS: TilastotValokuvatRuudun matsikooste