11.12. Loimu voitti kiihkeän paikallisamppailun Loimaalla

Loimu ja Hurrikaani tarjosivat lauantai-illan huumaa Loimaan liikuntahallissa koko rahan edestä. Yleisöön menevän ottelun päätteeksi loimulaiset pääsivät tuulettamaan voittoa ja kahta Mestaruusliigan ja Siljan Maljan pistettä lukemin 2-3 (25-19,20-25,25-19,20-25,10-15).

Ottelun avauserässä Loimu haki ratkaisuja Ali Fazlin ja Kristaps Smitsin kautta, mutta he eivät päässeet tehoille. Hurrikaani veikin avauserän varsin helposti Mikko Suomalaisen johdolla. Toisessa erässä Loimun passarina lähes koko ottelun pelannut Loimaalta kotoisin oleva Mauri Kurppa alkoi löytää laitahyökkääjiään tehokkaammin. Etenkin Fazlin 8 pistettä erään ilman ainuttakaan virhettä. Pitkälle erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmaskin erä oli vielä Fazlin juhlaa, kun hän takoi 7 pistettä ilman virheitä, mutta hän jäi valitettavasti onnistumistensa kanssa niin yksin, että Hurrikaani vei laajalla rintamalla tehokkaasti hyökäten erän nimiinsä. Neljänteen erään Loimu vaihtoi Sebastian Pozo Hernandezin Väinö Rahkon paikalle ja 2,5 viikon ajan peleistä loukkaantumisen vuoksi sivussa olleen Tayeb Einisamareinin Aatu Viholan paikalle. Vaihtopelaajat eivät tuoneet kentälle isoja tehoja, mutta vaihdot tasapainottivat vieraiden peliä. Ja kun samaan aikaan kotijoukkue lahjoitti neljännessä erässä omilla virheillään kymmenen pistettä Loimulla, oli väistämätöntä, että ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä.

Viidennessä erässä yhdeksi hahmoista nousi silminnähden pelaamisesta nauttinut Eini, joka päätti kaikki saamansa kolme passia Hurrikaanin kenttään ja syötti lisäksi yhden ässän. Viidennessä erässä Kurpan oli mukava pyöritellä Loimun hyökkäyspeliä, kun pallot nousivat vastaanotosta lähes 80% tarkkuudella kapellimestarin käsiin. Hurrikaanilla taas sekä vastaanotto että hyökkäys jäivät vaatimattomiksi päätöserässä.

• Yleisö luultavasti tykkäsi tänään katsomossa. Tällaisia pelejä kun on enemmän, niin eiköhän me saada jatkossa tupa täyteen. Oli kiva pyörittää peliä, kun vastaanottomme kesti Hurrikaanin pommituksen, Mauri Kurppa kehui sekä ottelua että joukkueensa vastaanottoa.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 24 pistettä. Kristaps Smits kirjautti itselleen 21 ja Eetu Mäki 10 pistettä. Hurrikaanin puolella hakkuri Antti Ropponen kirjautti tilastoihin 22 pistettä ja Aleksi Muukkonen 20. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Ropponen ja Kurppa.

Paikalliskamppailu sisälsi niihin kuuluvaa tunnetta ja tuomaristo antoi mukavasti joukkueiden pelata ja vähän käydä myös keskustelua verkon läpi. Jälleen kerran hommat pysyivät hyvin hanskassa ilman korttien heilutteluakin. Ottelu sisälsi paljon hienoja puolustuksia, pitkiä palloralleja sekä pallon hakkaamista surutta isolla voimalla.

Katso myös: Tilastot