11.2. Loimu juhli voittoa kotiyleisön edessä

Loimu ja Team Lakkapää väänsivät pitkän kaavan mukaan lentopallon Mestaruusliigan pisteistä Raisiossa perjantaina. Lopulta voitto ja kaksi sarjapistettä jäivät Raisioon yhden sarjapisteen lähtiessä heti pelin jälkeen Rovaniemelle vierasjoukkueen mukana. Yksi sarjapiste lähtikin ennakoitua nopeammin kohti pohjoista, koska Lakkapään lauantainen Tuto-ottelu siirtyi turkulaisten terveystilanteen vuoksi. Perjantain ottelun loppunumeroiksi kirjattiin luvut 3-2 (27-29, 25-20, 25-21, 26-28, 15-13).

Pitkästä aikaa yleisöä vastaanottaneen Kerttulan liikuntahallin ilta lähti liikkeelle isäntäjoukkueen kannalta tahmeasti. Team Lakkapää johti ottelun avauserää tuntuvastikin erän puolivälissä, kunnes isännät heräsivät taistelemaan avauserän voitosta. Vieraiden ehdittyä jo eräpalloon isännät nousivat tasoihin Tayeb Einisamareinin, Kristaps Smitsin ja Tomi Saarisen torjunnoilla. Isäntien eräpallot eivät kuitenkaan tuoneet tulosta, vaan vierailijat nousivat erävoittoon Leiner Aponzan peipillä.

Ottelun toinen ja kolmas erä olivat identtisiä keskenään kotijoukkueen määrätessä tahdin parketilla. Loimun kannalta näiden erien harmillisin hetki oli yleispelaaja Kristaps Smitsin loukkaantuminen ja vaihtopenkin puolelle joutuminen olkapäävamman vuoksi. Loimu voitti kuitenkin nämä erät laajalla rintamalla hyökäten.

Illan ottelu näytti jo päättyvän Loimun juhliin, kun neljännen erän lopussa syöttövaihdossa kentälle tullut Eetu Kulmala pääsi tuulettamaan ässäsyöttöä. Tästä seurannut eräpallo tai sitä seuranneetkaan vastaavat eivät tuottaneet tulosta, vaan neljäs erä päättyi lopulta kotijoukkueen yritysten jälkeen Lakkapään hakkuri Fredric Gustavssonin hyökkäyspisteeseen.

Viidennen erän alku oli Smitsin tilalle tulleen Loimun kapteeni Väinö Rahkon näytöstä. Lyhyen ratkaisuerän kaksi ensimmäistä pistettä Rahko torjui ja erän loppupuolelle jo tultua Rahko takoi hyökkäyksellään tilanteeksi jo 11-8. Tämä ei kuitenkaan riittänyt tasaisen ottelun naulaamiseksi, vaan Lakkapää nousi vielä kerran taistelemaan otteluvoitosta passari Lasse Jäntin torjunnan myötä tilanne tasoittuessa jo tasalukemiin 13-13. Loimun Aitor Barreros otti tässä vaiheessa aikalisän minkä jälkeen Miikka Lemola sortui syöttövirheeseen ja seuraavan pallon Ali Fazli päätti hyökkäyspisteeseen taaten kotijoukkueelle kaksi tärkeää sarjapistettä.

Ottelun paras pistemies oli hävinneen joukkueen tähtihakkuri Fredric Gustavsson, joka teki 29 pistettä. Vaihtelevin tehoin toistaiseksi Mestaruusliigassa esiintynyt yleispelaaja Leiner Aponza oli myös oivalla pelipäällä tehtaillen 24 pistettä. Loimusta Ali Fazli teki 23 pistettä, mutta hänen takanaan oli tasaista, kun Sebastian Pozo Hernandez, Vainö Rahko ja Tayeb Einisamarein tehtailivat pisteitä lähes tasatahtiin.

Katso myös: TilastotValokuvat